Iz Regije..

Na istoku ništa novo: Dražan Mladin će opet biti ravnatelj FDK?

Dražan Mladin, nedavno razriješeni ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa, čovjek o čijoj se rastrošnosti danima zgražala javnost od Prevlake do Dunava, jer takvoga gutača proračunskog novca nacija još nije bila vidjela, lako bi mogao ponovno biti izabran na funkciju s koje je doslovno silom otjeran, piše Vinko Vuković na stranicama Slobodne Dalmacije. Grad Omiš, naime, raspisao je natječaj za ravnatelja FDK, na njega se, kao da se ništa prije toga nije dogodilo, javio i Mladin (ostali Kandidati za ravnatelja bili su Neno Munitić, Mijo Stanić, Denis Tafra i Marlon Macanović), da bi Povjerenstvo za izbor novog ravnatelja odlučilo kako je upravo njegova prijava najbolja! Vijest je to koja je, piše Slobodna Dalmacija, čak i za omiške prilike – a ne zaboravimo da govorimo o gradu koji, između ostalog, već dvije godine ima i probijen tunel koji ne vodi nigdje – bizarna. A opet, kad se iz lokalnog prebacimo na globalni okvir, vijest je tako tipična. Da je Hrvatska takve bizarnosti patentirala odavno bi bila država blagostanja ...

HDZ-ovci SE RUGAJU I GRAĐANIMA I FESTIVALU

Dražan Mladin će opet biti ravnatelj FDK?

Piše: Vinko Vuković
Izvor: Slboodna Dalmacija, Fosal


FDKOvako, nema nam druge nego podsjetiti na slučaj ravnatelja jednog dalmatinskog polustoljetnog festivala koji je, gojeći se godinama na funkciji koju mu je omogućila i nakon svakog mandata produživala voljena stranka, trošio milijune iz gradske kase samo na iće i piće, a da se nitko, do lanjske promjene vlasti, nije upitao kako je moguće svake godine u deset dana trajanja festivala pojesti i popiti oko 400.000 kuna.

Javno prezentirajući taj podatak lani smo objavili kako je riječ o nezapamćenom izjeličarskom tsunamiju, bakanalijama kakve nisu priređivali ni ludi rimski carevi, pa čak ni Jambo, koji je u Dnevniku završio jer je njegova vlast u se godišnje trpala, naivno se smatralo nedostižnih, 616.000 kuna. Omišani, predvođeni Dražanom Mladinom, tu su normu iz ljeta u ljeto lakoćom prebacivali. Ono što su Aliji Sirotanoviću bili mašklin i lopata, to su njima bili perun i pošada.

Na pitanje kako je moguće da je Omiški festival za njegova mandata samo na reprezentaciju potrošio više od 10.000.000 kuna – dok je paralelno s time minus u gradskoj kasi narastao do 50.000.000 kuna – Mladin je vašem reporteru tada odgovorio kako je plaćanje hrane i pića sponzorima i uzvanicima uvjet bez kojeg festival ne bi mogao opstati...Odbor za imenovanja, da zaključimo priču, ima sedam članova. Četiri, kao najjača stranka u Vijeću, daje HDZ (Ivan Škaričić, Marina Utrobičić, Ante Topić i Neven Mimica), a preostala tri su nezavisni vijećnik Ivan Barišić, vijećnica s liste Ivana Kovačića Zorica Terzić i SDP-ovac Jozo Kovačić.

Kandidati za ravnatelja bili su Neno Munitić, Mijo Stanić, Denis Tafra, Marlon Macanović i Dražan Mladin. Mladin je na koncu prošao s četiri glasa “za” – protiv su bili Barišić i Terzić, dok je Kovačić bio suzdržan – a sada ga mora potvrditi i Gradsko vijeće. Isto ono koje je prije ljeta ismijalo način vođenja Festivala, odbivši prihvatiti njegov financijski izvještaj.


PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online