Iz Regije..

Nakon Omiša i Dugi Rat ulazi u LAG 'Adrion'

Grad Omiš priključit će se Lokalnoj akcijskoj grupi (LAG) "Adrion“. Najvažniji je to zaključak četvrte sjednice omiškog Gradskoj vijeća, druge u razmaku od samo tjedan dana. Razlog za ovako hitan ponovni sastanak gradskih poglavara, objasnio je prisutnima dogradonačelnik Ivo Tomasović, je činjenica da se Upravni odbor LAG-a "Adrion“ sastaje već danas, a nakon izgubljenih godinu dana u pokušaju stvaranja vlastitog LAG-a, Grad Omiš više nema vremena za čekanje. -  Zajedno s općinama Dugi Rat, Podstrana, te gradovima Solin i Kaštela prije godinu dana pokušali smo oformiti vlastiti LAG, no nismo naišli na zadovoljavajući odaziv, a u međuvremenu su se promijenili i uvjeti za osnivanje LAG-ova tako da naša prvotna zamisao ne bi ni bila izvediva u praksi. Iz tog razloga odlučili smo da više nemamo vremena za gubljenje te predlažemo pristupanje LAG-u "Adrion“ koji uspješno djeluje već više od tri godine. Članstvom u ovoj udruzi otvaraju nam se brojne mogućnosti za aplikaciju na natječaje Ministarstava te pogotovo natječaje EU fondova i siguran sam da Grad Omiš može dosta naučiti i znatno profitirati od pristupanja jednom dobro uhodanom LAG-u poput "Adriona" – izjavio je Tomasović, piše Slobodna Dalmacija ...

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Omiš se priključuje LAG-u "Adrion"

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija, Fosal.hr
Foto: Makarska-post.com


S njim su se složili i svi prisutni vijećnici te je jednoglasnom odlukom potvrđeno kako Omiš postaje dio velike lokalne akcijske grupe u koju su već uključeni gradovi Makarska i Vrgorac te općine Brela, Baška Voda, Tučepi, Gradac Podgora, Zadvarje, Šestanovac i Zagvozd.

LAG ADRION

Jednoglasnim odlukama na četvrtoj su sjednici prihvaćeni izvještaj o izvršenju proračuna za 2014. godinu te izvješće o financijskog reviziji za 2013. godinu.

Također, Gradsko vijeće dobilo je i jednog novog člana. Zbog osobnih razloga svoj mandat je u mirovanje stavio vijećnik s liste tzv. Domoljubne koalicije (HDZ, HDS, HČSP, HSS, HSP AS, BUZ) Petar Kaćunko, a za njegovog zamjenika izabran je Ivica Kožul.

Povezani članci

Who's Online

We have 119 guests and no members online