Iz Regije..

Tomasovićev tim sanirao 50 milijuna kuna naslijeđenog duga, Omiš konačno u plusu

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović i njegov tim u protekle su četiri godine, otkako su na čelu Grada, uspjeli sanirati čak 50 milijuna kuna minusa kojeg su naslijedili od svojih prethodnika, a rebalansom proračuna za 2017. krajem godine utvrđeno je da Omiš godinu završava u plusu. Ključno je bilo poboljšanje i povećanje naplate prihoda (porezi, komunalna naknada, komunalni doprinos, koncesijska odobrenja, i sl.), te racionalizacija poslovanja. - "Naprimjer, umjesto da nam male komunalne radove izvode vanjske firme zaposlili smo nekoliko osoba u vlastitom pogonu i postigli uštede, isto tako interventnu opskrbu vodom tijekom ljeta nam više ne odrađuju vanjske firme već vatrogasci koji su ionako na gradskom prooračunu. Također, dugove smo smanjivali i tako što smo maksimalno pojačali prijavu na županijske, državne i druge natječaje za sufinanciranje određenih projekata, te smo tako oslobodili vlastita sredstva, a prodali smo i jednu nekretninu za poslovno-stambenu izgradnju", objašnjava Tomasović za portal Gradonacelnik.hr

Izvor: Gradonacelnik.hr

Grad Omiš je u proračunu za 2018. udvostručio iznos za naknade za novorođenčad. Dosada se, naime, u Omišu za svaku rođenu bebu isplaćivalo po 1.500 kuna, a od ove godine taj iznos će ostati za prvo dijete u obitelji. Za drugo će naknada biti 2.500 kuna, za treće 3.500, za četvrto 4.500, a za peto i svako iduće po 7.000 kuna. Osim naknada za novorođenčad, Tomasović u 2018. planira povećati i izdvajanja za učeničke i studentske stipendije, tako što će se povećati broj korisnika.

Gradonačelnik Tomasović ističe kako je ključni cilj proračuna za 2018. povećanje kvalitete života stanovnika omiškog kraja, i to na svim područjima, a kao ključne projekte ističe završetak sanacije stijena, potom ishođenje građevinske dozvole i početak gradnje gradske luke, izgradnju reciklažnog dvorišta, dovršetak izgradnje vodoopskrbnog sustava za naselja uz srednji tok rijeke Cetine, nastavak radova na uređenju plaže Brzet, izgradnja vrtića Ribnjak, te izgradnju javne rasvjete u Vukovarskoj ulici.

Povezani članci

Who's Online

We have 228 guests and no members online