Iz Regije..

Općina Šestanovac ostala bez matičnog ureda

dokumentiNakon više od pola stoljeća djelovanja, zaključno s prvim danom ovoga tjedna prestao je raditi matični ured u Šestanovcu. Glavni krivac je tobožnja racionalizacija po kojoj je šestanovački matični ured već odavno trebao zatvoriti vrata, s obzirom na opseg posla. To nam je potvrdio pročelnik Ureda državne uprave u Splitu Veljan Radojković, po kojem je ovo sasvim normalna mjera koja će se primijeniti i na ostale, kako on kaže, nerentabilne urede u Županiji. Pri donošenju takvih nepopularnih mjera očito se nisu uvažavale potrebe malog čovjeka, prvenstveno starijih mještana općine Šestanovac koji će sada za jedan obični rodni list morati do Omiša ...

Općina Šestanovac ostala bez matičnog ureda

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nitko se nije upitao i na financijske mogućnosti tog sloja stanovništva, jer odlazak do Omiša znači izgubiti cijeli dan i potrošiti stotinjak kuna.  Još prije desetak godina također se razmišljalo o zatvaranju ureda, međutim zalaganjem bivšeg načelnika Živka Trogrlića matični ured po principu infuzije nastavio je raditi, istina s manjim brojem uredovnih dana.

Sve mjere, od zatvaranja laboratorija, matičnog ureda, pa do smanjenja radne satnice ljekarne i pošte, samo pridonose daljnjoj migraciji iz šestanovačkog kraja, pa bi uskoro, nastavili li se ovim tempom, i velebna osnovna škola mogla ostati prazna.

Povezani članci

Who's Online

We have 396 guests and no members online