Iz Regije..

Šestanovac: Projekata puno, ali manjka kuna

Šestanovac: Projekata puno, ali manjka kunaSvečanom sjednicom Općinskog vijeća i koncelebriranim misnim slavljem stanovnici općine Šestanovac proslavili su blagdan svoje zaštitnice Gospe Fatimske, ujedno i Dan općine. Program 101. godišnjice postanka te zabiokovske općine zočeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja Domovinske zahvalnosti u krugu osnovne škole, gdje su se brojna izaslanstva iz političkog, javnog i sportskog života još jednom prisjetila svih mučenika koji su se kroz povijest nesebično borili za hrvatsku slobodu ...

ŠESTANOVAC

Projekata puno, ali kuna manjka

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Govoreći pred vijećnicima i brojnim gostima iz susjednih općina, Županije i Hrvatskog sabora, načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš izrazio je žaljenje i razočaranje zbog neimplementacije Zakona o regionalnoj suradnji po kojem Općina Šestanovac indeksom razvijenosti spada u drugu skupinu potpomognutih područja.

- Ovako otežano podmirujemo i osnovne troškove. Jedan od razloga je sigurno i veliki snijeg u veljači, kada smo za njegovo čišćenje potrošili gotovo 200.000 kuna. Stoga su u pitanje došle uplate stipendija za učenike i studente, za što Općina troši 50 posto izvornih proračunskih sredstava - izjavio je Čikeš, nadajući se pomoći Županije i Vlade RH.

Istaknuo je i buduće općinske projekte - vjetropark, vodoopskrbni sustav, dječji vrtić, školsku športsku dvoranu, te radnu zonu Šestanovac – Zapad.

Dožupan Luka Brčić jasno je kazao da treba pronaći neke druge načine financiranja bitnih općinskih projekata, aludirajući na globalnu krizu i manjak novca, pritom misleći na pretpristupne fondove EU-a, za što je zadužena županijska Regionalna agencija za razvoj.

dan općine šestanovac

Ništa optimističniji nije bio ni saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za proračun i financije Srđan Gjurković.

- Mi svakodnevno otvaramo novi investicijski prostor, a to znači da radimo na ozdravljenju ekonomije na način da tamo gdje to, nažalost, više nije održivo, ljudi ostaju bez posla, što je preduvjet da bi se išlo naprijed, a paralelno s tim danonoćno radimo na otvaranju novih radnih mjesta - kazao je Gjurković.

Nakon sjednice Vijeća, šestanovačkom glavnom ulicom upriličena je tradicionalna procesija s likom zaštitnice, a u krugu samostana časnih sestara služavki Malog Isusa održano je koncelebrirano misno slavlje koje je predvodio don Ivan Babić. U poslijepodnevnim satima održan je tradicionalni blagoslov djece.

Povezani članci

Who's Online

We have 316 guests and no members online