Iz Regije..

Podstrana slavi Dan Općine

Ovogodišnji blagdan svetog Antuna Padovanskog i Dana općine Podstrana, obilježit će se brojnim kulturnim, sportskim i vjerskim zbivanjima. Proslava je počela malonogometnim turnirom općine Podstrana, čiji je organizator Športsko društvo “Sv. Ante” i i Zajednica športskih udruga “Podstrana”. U crkvi Gospe u Siti – Strožanac, priređena je tribina “Mladi i Podstrana”. U općinskoj vijećnici, načelnik općine Mladen Bartulović primio je djecu iz vrtića i osnovne škole, a priređena je izložba likovnih radova djece dječjih vrtića “Brat sunce” i “Čarobni pianino” te njihova predstava i lutkarski show Lutkarske udruge “Mutogras”. U petak navečer je u hotelu “Le Meridien Lav” svečana sjednica općinskog vijeća Podstrana i dodjela nagrada, uz nastup klapa “Ankora”, “Praska” i kvarteta “Porat”. Sv. Ante štuje se i u susjednim Jesenicama, odnosno zaseoku Zeljovići u kojem je ovaj blagdan obilježen pobožnostima 13 utoraka ...

UZ BLAGDAN SVETOG ANTE

Piše: Davor Grgat

Uoči blagdana predviđen je tradicionalni vatromet, a svete mise u nedjelju će se održati u 8.30 i 10 sati, dok će euharistijsko slavlje, procesiju kroz mjesto i propovijed, uz župnika don Nenada Čondića, pratiti don Vjenceslav Šupuk.

U Dućama se također slavi sveti Antun pa će svetu misu na blagdan, u 10.30 sati, u Starim Dućama predvoditi don Mario Popović.

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and no members online