Shooktoberfest 2017

Ovog vikenda u popularnom Shooko beach baru na Dućama održava se treći "Shooktoberfest". Provedite se u ljepoj i veseloj atmosferi uz dobro društvo, odlično orginalno Paulaner Oktobertfest pivo, roštilj s bavarskim specijalitetima (kobasice, svinjska rebarca, pereci), atraktivne hostese te nagrade u ispijanju piva. Vidimo se..
 

Nogometna crtica o.. marketingu

Nemate vi pojma šta je marketing! Hrvatski izbornik Ante Čačić je inače po zanimanju TV serviser. Remijem protiv Islanda je sinoć razbijeno barem 10.000 TV prijemnika u Hrvatskoj. E to je marketing!

   - FB Nogometne ikone

Šalu na stranu, nije Ante Čačić kriv za neuspjehe naše "repke".  Svi mi dobro znamo tko, kako i zašto vuče sve konce iza scene. I koja im partija u tome i dalje "drži škale".
 

Petak je, trinaesti

Već godinama, kažu, kad dugoočekivani zadnji dan radnog tjedna - petak - pada na trinaesti dan u mjesecu, to ne miriše ni na titulu, a ni na dobro.. U petak navečer, nakon još jednog (pre)dugog radnog dana, nećeš upoznati nekog novog i zanimljivog, dragu će ti garant boliti glava, a on će biti od posla još umoran, i dan će, baš kao po nekom drevnom praznovjerju, biti nesritan za sve, osim možda za posljednje kupače na plaži i one ne Rivi koji se bezbrižno prepuštaju i prijepodnevnom i posljepodnevnom druženju sa suncem, popraćenom ispijanjem kave s prijateljima, jer sezona je finila i može se.. opet.., pa neka je danas i petak 13. Jer bolje i petak 13. nego ponedjeljak!
 

Oglas dana

Mjenjam Opel Corsu 1.2 za skuter u bilo kakvom voznom stanju, ali ODMAH! Auto je u koloni u Dućama, svega par kilometara udaljen od Omiša. Upaljeno, radi uredno, očuvano, registrirano, jedna ruka vozila.. Znači dodješ sa skuterom, ostaviš ga, sjedneš u Corsu i uživaš u dobroj kupovini u koloni, a ja ODEM!
 
Posljednjeg vikenda mjeseca rujna 2017. godine članovi Esperanto društva Rijeka proslavili su rođendan društva. Toga dana prije 110 godina osnovana je prva esperantska udruga na tlu današnje Republike Hrvatske. "Na taj dan kojega se sada sjećamo 37 riječkih poslovnih ljudi osnovalo je "Adriatika Esperantista-Ligo" čiji je cilj bio organizirati, u jadranskom okružju, sve esperantske udruge. Istoga dana organizirana je i "Grupo esperantista Fiumana" preteča današnjeg esperanto društva..“, u pozdravnoj riječi rekao je Boris di Costanco, tajnik Društva. Proslavu je organiziralo Esperanto društvo "Rijeka“ sa svojim članovima: Vjekoslav Morankić, Ana Alebić-Juretić, Ana Radulović, Nataša Batistić i Boris Di Costanzo te suradnicima društva: Valter Šverko, Damir Morankić, Adela Franelić. Splitski esperantisti iduće će godine slaviti 100-godišnjicu bogatog delovanja esperantskog kluba u gradu pod Marjanom.
 
Jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera, Jadranko Hodak, poznatiji kao bloger Krule gostovao je prošlog petka u Dugom Ratu. Na dugoratskoj je plaži, na "peru" pokraj popularnog kafića "Malo misto", održao zabavnu večer koja je na plažu i u večernjim satima privukla nekoliko stotina posjetitelja. Duhoviti bloger s svojim karakterističnim britkim crnim humorom bez cenzure se na svoj način osvrnuo na aktualna "društveno-politička događanja" u Lijepoj našoj. Iz nepresušnog vrela birokratskih apsurda, političkog reketa i poreznih harača i njihovog razornog utjecaja na "lifestyle" građana RH, popularnom Ličkom bauštelcu u "offline" svijetu nije bio problem za dugoračane izabrati nekoliko životnih priča, mahom nedaća i tužnih ljudskih sudbina koje je obradio na sebi svojstven crnohumorističan način. Uz to, dugoratskoj publici je predstavio i svoju novu knjigu "E jebiga". Hmm.. dok je ovakve Hrvatske i njene "elite", blogeru Kruli (i ostalima) ne može zafaliti inspiracije! Eto, baš na dan kad je gostovao u Dugom Ratu, Plenkijeva vlada je odobrila HEP-u slanje čestitki građanima s "obnovljivim" poskupljenjem struje, povećanje povlaštene mirovine i povećanje plaća u javnim službama. I nitko ništa! Nema prosvjeda "sindikalista" iz realnog sektora na Markovu trgu i okolnim ulicama. Jebi ga, netko mora 24/7 punit tu poreznu jamu bez dna... Ma nema tog Krule koji može parirati "biserima" hrvatskih političara!
 

VIDEO: Političar otkrio tajnu svog uspjeha..

Satirična Facebook stranica Megatroll Split objavila je novi video "Političar otkrio tajnu svog uspjeha" u kojem na njima poznat način komentiraju događanja na hrvatskoj političkoj sceni. Video pogledajte u nastavku članka..
 

Bloger Krule u petak u Malom Mistu

U petak, 01.09.2017. popularni bloger Jadranko Hodak, poznatiji pod nadimkom "bloger Krule" i satiročkom blogu te knjigama "Obrana i zaštita od gluposti" i "E, jebiga!", po prvi puta gostuje i nastupa u Dugom Ratu i to u popularnom plažnom kafiću "Malo Misto" na dugoratskoj plaži gdje Vas u petak čekaju puna tri sata obrane i zaštite od gluposti naših političara poreznika, pregršt smijeha i zafrkancije, čaice ugodnog razgovora s Jadrankom na after partiju, a ulaz je naravno, mukte, kako to i dolikuje popularnom bauštelcu iz Like koji uvijek ima što svijetu glasno za reći i poručiti. Eto, pa navratite u petak navečer do "Malog mista" da se zajedno družimo i zabavimo, štogod popijemo i malo se proveselimo..