Sveti Nikola u Omišu

U srijedu 06.12., a nakon posjeta i druženja s pomorcima na Krilu, oko 16 ure na trgu Stjepana Radića očekuje se dolazak kočije s kojom će se sveti Nikola i njegova pomoćnica Snježna vila doći u grad nasljednika drevnih gusara podjeliti darove djeci koja su bila barem malo nestašna (jer tko je čuo za anđelčiće među malim gusaricama i gusarima?), a i onoj koja su bila dobra.. Uz djecu radost povodom njihovog dolaska pjesmom će uveličati klapa Bepo, Vera Art čiji će čarobni kist oslikavati dječja lica te ekipa sa prigodnog štanda Udruge Prijatelj.
 

Shooktoberfest 2017

Ovog vikenda u popularnom Shooko beach baru na Dućama održava se treći "Shooktoberfest". Provedite se u ljepoj i veseloj atmosferi uz dobro društvo, odlično orginalno Paulaner Oktobertfest pivo, roštilj s bavarskim specijalitetima (kobasice, svinjska rebarca, pereci), atraktivne hostese te nagrade u ispijanju piva. Vidimo se..
 

Odlazak mladih iz Hrvatske

"Teror Porezne uprave i kazne za svaku sitnicu, pa i par kuna viška u blagajni ili jedno pogrešno slovo na računu potjerali su i poznatog hrvatskog poduzetnika I. T. (podaci poznati redakciji) u inozemstvo."

   - Lucijan Carić
 

Petak je, trinaesti

Već godinama, kažu, kad dugoočekivani zadnji dan radnog tjedna - petak - pada na trinaesti dan u mjesecu, to ne miriše ni na titulu, a ni na dobro.. U petak navečer, nakon još jednog (pre)dugog radnog dana, nećeš upoznati nekog novog i zanimljivog, dragu će ti garant boliti glava, a on će biti od posla još umoran, i dan će, baš kao po nekom drevnom praznovjerju, biti nesritan za sve, osim možda za posljednje kupače na plaži i one ne Rivi koji se bezbrižno prepuštaju i prijepodnevnom i posljepodnevnom druženju sa suncem, popraćenom ispijanjem kave s prijateljima, jer sezona je finila i može se.. opet.., pa neka je danas i petak 13. Jer bolje i petak 13. nego ponedjeljak!
 

Gejmerski obračun u Lava

Mač, magija, zle čini, napadi, njihovo odbijanje... Hotel “Le Meridien Lav" u Podstrani postao je scenografija virtualnih bitki na život i smrt, piše Slobodna Dalmacija. Razna fantastična bića ogledala su se na zaslonima kompjuterskih ekrana u međusobnim sukobima turnirske prirode, a sve kako bi ostvarila dominaciju na virtualnom bojnom polju. Na esport turniru, koji je sada jedan od Minor turnira u Dota Pro Circuitu, sudjeluje i ekipa svjetskih prvaka - Team Liquid. Oni su, naime, osvajači prošlogodišnjeg izdanja Dota Internationala (svjetsko finale) i bodove za novi juriš na tron počeli su prikupljati jučer (pa sve do nedjelje) upravo u Splitu, kada je i bio prvi dan AMD Sapphire Dota PIT League turnira. One Game Agency, organizator gejmerske priredbe, manifestaciju je premjestila iz Spaladium Arene u hotel “Lav , a novost je što je ove godine Dota Pit i službeno pod Valveovom paskom.
 
Posljednjeg vikenda mjeseca rujna 2017. godine članovi Esperanto društva Rijeka proslavili su rođendan društva. Toga dana prije 110 godina osnovana je prva esperantska udruga na tlu današnje Republike Hrvatske. "Na taj dan kojega se sada sjećamo 37 riječkih poslovnih ljudi osnovalo je "Adriatika Esperantista-Ligo" čiji je cilj bio organizirati, u jadranskom okružju, sve esperantske udruge. Istoga dana organizirana je i "Grupo esperantista Fiumana" preteča današnjeg esperanto društva..“, u pozdravnoj riječi rekao je Boris di Costanco, tajnik Društva. Proslavu je organiziralo Esperanto društvo "Rijeka“ sa svojim članovima: Vjekoslav Morankić, Ana Alebić-Juretić, Ana Radulović, Nataša Batistić i Boris Di Costanzo te suradnicima društva: Valter Šverko, Damir Morankić, Adela Franelić. Splitski esperantisti iduće će godine slaviti 100-godišnjicu bogatog delovanja esperantskog kluba u gradu pod Marjanom.
 

VIDEO: Političar otkrio tajnu svog uspjeha..

Satirična Facebook stranica Megatroll Split objavila je novi video "Političar otkrio tajnu svog uspjeha" u kojem na njima poznat način komentiraju događanja na hrvatskoj političkoj sceni. Video pogledajte u nastavku članka..
 

Nogometna crtica o.. marketingu

Nemate vi pojma šta je marketing! Hrvatski izbornik Ante Čačić je inače po zanimanju TV serviser. Remijem protiv Islanda je sinoć razbijeno barem 10.000 TV prijemnika u Hrvatskoj. E to je marketing!

   - FB Nogometne ikone

Šalu na stranu, nije Ante Čačić kriv za neuspjehe naše "repke".  Svi mi dobro znamo tko, kako i zašto vuče sve konce iza scene. I koja im partija u tome i dalje "drži škale".