Zanimljivosti..

Srebrni vinar na Sabatini 2009

Slavomir Kadić - in vino veritasSlavomir Kadić - in vino veritasSlavomir Kadić - in vino veritasA kad ćemo javno pohvaliti našeg mladog vinogradara i vinara iz Dugog Rata Slavomira Kadića ako ne danas, na dan Svetog Martina, zaštitnika vinara i, po legendi, ljubitelja dobre kapljice. S nedavno završene 19. međunarodne manifestacije vinogradara i vinara "Sabatina 2009." naš se Slavo vratio u konobu s priznanjem za kvalitetu svog domaćeg vina. Njegovo i bijelo i crno vino iz berbe 2008. u izboru enologa okitilo se srebrnom medaljom kvalitete u razredu refužo vina! Čestitamo na priznanju našem sumještaninu i bilježimo se već za prvu sljedeću feštu. Čast dalmatinskim enolozima, ali zašto da samo oni i naši domaćini guštaju u vinu (crno se već popilo.. šmrc..) iz Kadića vinograda, smještenih (i to je kuriozitet) takoreći u samom centru Dugog Rata ...


SABATINA 2009.

Zlatan Plenković pobjednik Sabatine
 

Zlatan Plavac barrique
berba 2006. Zlatana Plenkovića šampion je crnih vina i ukupno najbolje ocijenjeno vino na Sabatini. Šampion je bijelih vina, kao i lani, pošip „Marko Polo” 2008. PZ Čara na Korčuli (ajde Čara, donesi na feštu koju bočicu... Najbolje zadružno vino je Dingač iz berbe 2007. PZ Dingač iz Potomja na Pelješcu.

Slavomir Kadić - srebrni vinar

To su specijalci... a u kategoriji refužo vina srebrnu medalju osvojio je... Slavimir Kadić iz Dugog Rata. Čestitamo. Tako se počinje.


slavomir Kadić - srebrni vinar
Slavomir Kadić - srebrni vinar
Slavomir Kadić - srebrni vinar
Slavomir Kadić - srebrni vinar

Povezani članci

Who's Online

We have 212 guests and no members online