Zanimljivosti..

Neobična zvijezda taj John Cusack

John cusack2012 movieKad ovih dana odete u kino pogledati film katastrofe "2012.", oni koje neće zaslijepiti specijalni efekti razaznat će u glumačkoj ekipi poznato lice. Jednu od nosećih uloga ima četrdesettrogodišnji John Cusack, koji će, ovaj put u kataklizmičkom okruženju, zaigrati pisca koji vozi limuzinu i ima problema sa suprugom. Takav je karakterni kroki nešto što je Cusacku već poznato, jer ponovio ga ja nekoliko puta u glumačkoj karijeri. Nisu mu strani ni gubitnici ni oni koji vuku poteze, jer ga je za glumački posao u širem smislu pripremio već roditeljski dom. Doista, pomalo je neobična glumačka zvijezda taj John Cusack. Kad ne snima piše novinske kolumne u kojima se žestoko okomljuje na političare i druge uglednike... Priču o Johnu Cusacku napisala je Snježana Babić Višnjić na stranicama Vjesnika. Pročitajte ...


JOHN CUSACK


Neobična zvijezda


Kad ne snima, glumac John Cusack piše novinske kolumne u kojima se žestoko okomljuje na političare i druge uglednike


john cusack


Piše: Snježana Babić Višnjić / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


Osim majke Nancy, bivše učiteljice matematike i političke aktivistice koja je i uhićivana zbog žestokih prosvjeda, svi su drugi članovi obitelji zaplovili filmskim vodama.

Iako se to može činiti čudnim odabirom zanimanja za nekoga tko dolazi iz stroge irske katoličke obitelji, glava obitelji Dick Cusack, zarazio je svoju djecu Joan, Billa, Susie, Ann i Johna ljubavlju prema celulodinoj traci.

Otac je bio glumac i snimao dokumentarce te je vodio i vlastitu produkcijsku kompaniju. Uza sve je to nalazio vremena za aktivizam pa je u njihov dom često navraćao poznat politički aktivist Philip Berrigan.

HI-FiPovučen braćom koja su redovito polazila chicaški Piven teatar i sam im se pridružuje, pa je do dvanaeste godine već nastupio u nekoliko predstava. Pomalo pod utjecajem majke, John je najprije počeo studirati na sveučilištu u New Yorku, ali odustaje nakon samo godinu dana, što je pojasnio time da je osjećao previše nemira.

Početkom osamdesetih snima nastupa u nekoliko tinejdžerskih filmova i u jednom od njih, u »Šesnaest svijeća«, glumi sa sestrom Joan s kojom se poslije susreo na setovima još desetak puta.

Po izlasku iz tinejdžerskih godina neko vrijeme nije snimao, ali nije ni mirovao. Režirao je i producirao nekoliko predstava u Chicagu s kazališnom skupinom koju je osnovao 1988. i nazvao The New Criminals. Djelovanjem s tom skupinom želio je osnažiti to da kazališna pozornica postane i mjestom širenja političkih i avangardnih poruka.

Potvrda glumačke vrijednosti, u smislu da se na njega može računati kao komercijalno isplativoga, dolazi paradoksalno s jednim lošim filmom. "Opasan let" okupio je zavidnu glumačku ekipu u kojoj se našao i Cusack kao policijski agent. Taj je nastup nazvao dobrim poslovnim potezom i ta mu je odluka donijela nagradu za omiljenog sporednog glumca.

Da su ga producenti ozbiljno shvatili dokazao je njegov izbor da uz dvije zvijezde, Catherine Zetu Jones i Juliju Roberts, nastupi u romantičnoj komediji "Ljubimica Amerike".

john cusack


Osim glume glumac jednako njeguje aktivizam i ne ustručava se uputiti stroge riječi, kao nedavno na računu Busheve administracije. U takvu su tonu najčešće napisane i njegove kolumne u "The Huffington Postu".

Privatni je život uvijek čuvao od javnosti, pa se jedino zna da se dosad emotivno vezao s kolegicama: Minnie Driver, Neve Campbell, Alison Eastwood i Claire Forlani.

Idealno mu je opuštanje na utakmicama Chicago Cubsa ili uz glazbu The Clasha. Pri upoznavanju često kaže samo nadimak po kojem ga znaju svi njemu bliski - Johnny, što pridonosi tome da ga većina onih koji su ga sreli smatra neposrednim i jednostavnim čovjekom, posve neobičnom zvijezdom.


john cusack

Povezani članci

Who's Online

We have 422 guests and no members online