Zanimljivosti..

Omišu predani ključevi gradova i županije

Ivan Kaštelan, maškarani županNovi župan Splitsko-dalmatinske županije je Ivan Kaštelan iz Omiša, koji je u prisutnosti oko 500 maškara te bivšeg župana Ante Sanadera i gradonačelnika ili njihovih zamjenika mjesta diljem Dalmacije u omiškom hotelu "Plaža" primio ključeve dalmatinskih gradova Kaštela, Solina, Prološca, Brista, Imotskog, Sinja, Splita, Makarske (nažalost, ne i Dugog Rata, op.ur.) i, naravno, ključeve naše županije. Svi ti gradonačelnici ili njihovi predstavnici kao i Ante Sanader, bivši župan splitsko-dalmatinski, ključeve su predali domaćinu, omiškom "Gusaru", odnosno predsjedniku Kaštelanu, koji će ključeve Županije zadržati do Pokladnog utorka. - Ovo je četvrta godina da se organiziraju maškare, a prva da su se svi gradovi odazvali. Dok svugdje u svijetu prijeti recesija, mi nemamo ništa s tim, sve je ludilo kod nas u Omišu. Omiš je jedina destinacija gdje može išta radit za cili svit u ovoj županiji. Nema vam više Ante Sanadera, u Omiš se prebacilo sve, čak i financije - kazao je gusar Kaštelan ...


FEŠTA O' MAŠKARA MANIFESTACIJA U GUSARSKOM GRADU


Omiški gusar Ivan Kaštelan novi župan!


predaja kluča maškarama u Omiši


Piše: Davor Grgat, Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


"Što to zapravo znači?", upitali smo novoga župana.

- "To znači  da ću u Omišu sredit dvoranu! u ponediljak ću odma stavit temelje za dvoranu, a u utorak izbacujem sve ljude iz Smokvice. Zapravo ne izbacujem nego svakome dajem po milijun kuna jer ću više potrošit da padnu one stine nego rješit to. Tamo ću napravit veliki turistički objekat, di će svi oni lipo guštat. Neće viša padat kamenje poviše Omiša. Moš' zamislit što će Evropa poludit. To je veliki adrenalin. Evo pogledajte oko sebe. Ove godine su svi došli u Omiš, nikad ovako. …“ reka nam je u svom prvom i eskluzivnom intervjuu novi župan Ivan Kaštelan.


predaja kluča maškarama u Omiši


Prvi su ključeve grada predali domaćini, a došli su i Sinjani iz Remetinca, aktualni zatvorenici, pa Kaštelani, Trogirani... Ove godine prvi put pridružio se i maškarani Split - pa je ključeve predala i šesna pročelnica za gospodarstvo..


predaja kluča maškarama u Omiši


Slavilo se u Omišu nove funkcije te dobro ilo i pilo do sitnih sati, uz Jessy bend, a na kraju  je dogovoreno da domaćin ove manifestacije  dogodine bude Proložac.


predaja kluča maškarama u Omiši

 

Povezani članci

Who's Online

We have 96 guests and no members online