Zanimljivosti..

Dugoraćke Maškare: Svi na krnjevalsku feštu!

Dugoratske maškareDugoratske maškareI ove godine nastavlja se naša lani obnovljena tradicija organiziranog obilježavanja pokladnih svečanosti - DUGORAĆKE MAŠKARE 2010. U ponedjeljak će se Školske Maškare okupiti na Poljičkom trgu, te u povorci učiniti đir mjestom, da bi se fešta naših osnovaca nastavila u OŠ "Jesenice" na Oriju uz paljenje Krnje i ples pod maskama u atriju škole. A pokladni utorak vrhunac je ovogodišnjih zimskih krnjevalskih događanja u našoj Općini. Maškare svih uzrasta okupiti će se u 16 sati na Poljičkom trgu gdje će se uz šušur, glazbu i zabavu svake vrste, održati i suđenje krivcu za sve naše svakidašnje probleme. Krnjevalska fešta će se po suđenju i onom što nakon toga sljedi, premjestiti u naš jedini hotel gdje će maskenbal potrajati do dugo u noć. Maškarajte se, dođite, proveselite se, zaplešite, zapjevajte,.. i guštajte!! ...DUGORAĆKE MAŠKARE 2010


Dugoratske maškare


U ponedjeljak, 15. veljače maškarani učenici OŠ "Jesenice" imaju svoju feštu - tradicionalni Školski maskenbal.

Dan poslije, na pokladni utorak, u jutarnjim satima na programu je Dječji maskenbal. Promenadu po mistu učinit će tada naše najmlađe maškare, djeca i vječno mlade tete iz dugoratskog vrtića.

Na pokladni utorak s početkom u 16 sati kreće velika Pokladna fešta - Krnjeval koja će se završiti tek kasno u noć na ludom, nezaboravnom i raspojasanom maskenbalu u jedinom nam dugoratskom hotelu!


Pozivamo sve ljude dobre volje koji se žele i u ovoj sivoj svakodnevnici dobro zabaviti, da u ovim karnevalskim danima ne propuste priliku! Svitu, maškarajte se, dođite, sami ili s ekipom, zabavite se, d(r)užite, a ako želite možete i pripomoć i aktivnije se uključiti u organizaciju krnjevalskih događanja.


Dugoratske Maškare 2010KALENDAR


02.02. Utorak,

18:00 h
  Općinska vijećnica: PRIMOPREDAJA KLJUČA Općine dugoraćkim maškarama


15.02. Ponedjeljak,

OŠ 'Jesenice': ŠKOLSKI MASKENBAL

16:00 h
  Okupljanje maškara na Poljičkom trgu u Dugom Ratu
16:30 h  Formiranje povorke, obilazak Dugog Rata te upućivanje ka školi na Oriju
17:00 h  Ples pod maskama u atriju škole i u pauzi spaljivanje Krnje ispred škole


16.02. Utorak: POKLADE!

10:00 h  Dječji Vrtić 'Dugi Rat': DJEČJI MASKENBAL

Promenada mjestom maškaranih grupa djece iz našeg vrtića

16:00 h  Poljički trg:

POKLADNA FEŠTA - KRNJEVAL

Okupljanje maškara, veselica uz glazbu, šušur, ples, skečeve maškara i maškaranih grupa. Izbor najboljih dječjih maski, čitanje optužnice, čitanje oporuke, promenada (povorka) maškara mjestom, spaljivanje Krnje u Lučici. Nastavak maškarane veselice po dugoratskim kafićima i ulicama

20:00  Hotel "Dalmacija" Dugi Rat:

PLES POD MASKAMA

Ulaznica - maska! Maskenbal uz glazbu uživo i DJ-a, ples, zabavu, šušur, skečeve, izbor najboljih maski,..Organizator:
Udruga "TVORNICA"

Pokrovitelji:
TZ Općine Dugi Rat
Općina Dugi Rat
 Dugoratske maškare
Dugoratske maškare

Povezani članci

Who's Online

We have 89 guests and no members online