Zanimljivosti..

Tata-mata u kužini

kuhanjeDanas je u ponudi knjižara mnogo knjiga koje nam govore kako pripremiti što slasnije jelo, pritom ne opterećujući tijelo suvišnim kalorijama, a bome ni obiteljski budžet većim izdacima. Knjige o malin tajnama pripreme slasne spize pišu, takoreći, svi, ali najčešće kuharice čitaju žene, majke, djevojke i pokoji muškarac koji želi zadiviti dragu. No što je s najbrojnijim slojem muškog življa, koji ujutro odlazi na posao, jposlijepodne se vraća, odlazi po dijete u vrtić... Muškarcima koji katkad ostaju sami s djecom kratko ili na dulje vrijeme? Ili onima koji još soliraju ili žive sami? Je li netko njih poučio malim tajnama kuhanja - jednostavnim i brzim receptima koji će ići usporedno s tempom kojim žive? Naravno, većina se snašla usput i u hodu naučila osnove pripremanja spize. No neki od njih, od straha pred nepoznatim, nikad se nisu usudili stati pred štednjak i suočiti se s najvećom misterijom: kojim to tajnovitim procesom od malo mrkve i komadića mesa dobijemo zlatnožutu juhu? ...


SVITU, SPIZA!


Juha, glavno jelo, salata i palačinkespiza


Izvor: Superknjizara.hr


tatina kuharicaHelena Kralj
napisala je knjigu za sve tate i muškarce koji imaju malo ili nimalo iskustva u kuhinji, knjigu s pomoću koje će svoju djecu ili prijateljice razveseliti ukusnim jelima, knjigu uz koju mu neće ponestati ideja.

"Tatina kuharica" nudi mnoštvo jednostavnih recepata za jela koja djeca jednostavno obožavaju, ali i osnovne informacije o pojedinim namirnicama i naputke o pripremi određene vrste mesa, voća, povrća.

Od obične pure, jednostavnoge i hranjivog doručka, do rođendanske zabave, roštilja i romantične večere, tata ili još uvijek opaki solo igrač, će moći svladati tajne koje mu više neće predstavljati bauk.

Uostalo, što je tu toliko komplicirano? Ionako se najčešće sve svodi na isto.. juha, glavno jelo, salata i palačinke :-))


palačinke

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online