Zanimljivosti..

U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i lipi

BajkerOvaj vikend nas čeka peti Reborn moto susret u Dućama. Uoči velike moto fešte red se je prisjetiti kako je sve to počelo (to će nam Jojo sve lipo ispričati na šanku) i osvrnuti se na fascinaciju dalmatinskih mladaca - motorima (to je s nama podjelila jedna Kaštelanka)...  U Dugom Ratu i Kaštelima motoristi su mladi i lipi. Svaki bebač nauči voziti već u kolicima. Razmaze ih lipe mlade mame, toliko da kolicima upravljaju bebci sami. "Vodi me iz crkve" prijete šuškalicom, bace na plač, dudom gađaju uokolo dok mama ne nauči dat gas i okretati ljevo-desno. Sljedi faza u kojoj mali puzavci spavaju s dvadesetak "hot wheels" autića, najdražeg bi-bi-a vozi apsolutno svugdje, kroz svaki obrok, prvo vozajući ga kroz juhu, pa kroz šumu od špinata i prije nego što naučio je trčat. U mistu dječaci voze trocikl, koji koriste da hajdučki čupaju fijoke s kikica i rasplaču šinjorine njihove generacije. Ubrzo sljedi četvorocikl, a kada eventualno tata skine pomoćne kotačiće, dječaci osjećajući se veliki, izljepe cijele ruke s gumenim tetovažama betmena i paukmena iz žvakaćih omotnica. VRrrooaarrr...

JA SAM AGENT ALPHA, CRNA MUHA, TRENIRAN KAO PRVI OD S.A.D. ŠPIJUN-BUBA

Koliko god napredak čovječanstva bija povjesno vezan uz otkriće kotača, toliko je  rast i napredak muškog diteta u naših ljudi simbiotično vezan uz more i motore

Piše: Sunčica

Umijem funkcionirati na autopilot, daljinski i genetsku automatiku. Kao najuspješniji kandidat sam poslan na misiju u jugoistočnu Europu, kako bih minijaturnim kamerama što se nalaze u mojim zjenicama diskretno omogućio direktan prijenos NATO-u život na Balkanu.

Stigavši ranije nego planirano, na pola-puta imam vremena odmoriti, pa ostavljam misiju, za sutra.

U međuvremenu ću proučiti od čega se sastoji društvo, i nadam se otkriti zašto s meni nepoznatim užitkom ovdje ostale muhe lebde.

Precizna geografska lokacija: Jedan usporen uz-morski grad. Točno vrijeme: proljeće

bejbi bajker

Rrrrr... Za motor!!!

U bijelome svijetu motoristi se gledaju s visoka. S oštrog kraja anglo-saksonskog-rafinjenog snobovskog nosa ili ruba naočala, jedini  motoristi uočljivi na zapadu su starci s dugim sjedim brkovima, pivskim trbušinama, umotani u sadističke crne kože od pete do cigarete nalik ronilačkim odjelima.

Bebač BajkerO motoristima na istoku. Svi su vidjeli snimke iz Kine ili Vijetnama gdje usprkos zakonu planetarne gravitacije

na običnoj motor-kozi koristeći istočnjačke borilačke vještine mali žgoljavi ljudovi uspijevaju prenositi 350 krletki kokoši,18 morskih pasa, 599 falših Fuji foto-aparata, bez poreza.

Jednom prilikom sretoh izvornog istočnjaka koji je znao nešto o pravim bijesnim zvijerima. To je bila jedinica kćerka indijskog bogataša što je majci za dišpet pred-organiziranim-brakom, bez-izbora u mužu,

obrijala kosu na nulu i zajašila ogromnog Harleya, koju je da bi spasila obiteljsko ime, mater uhvatila za uši i u njih nabola dva golema dijamanta kako bi se vidjelo da je to ipak dama.

No uglavnom jedini na istoku s pravim motorima, osim onih u japanskim manga crtićima di su opet ti isti zalutali hipi kao i na zapadu, oni iz "Easy Rider" filma, i to sada očito ostarjeli.
 

U Dugom Ratu i Kaštelima, motoristi su mladi i liepi

Svaki bebač nauči voziti već u kolicima. Razmaze ih lijepe mlade mame, toliko da kolicima upravjlaju bebci sami. "Vodi me  iz crkve" prijete šuškalicom, bace na plač, dudom gađaju uokolo dok mama ne nauči dat gas i okretati lijevo desno.

Slijedi faza u kojoj mali puzavci spavaju s dvadesetak "hot wheels" autića, najdražeg bi-bi-a vozi apsolutno svugdje, kroz svaki obrok, prvo provozajući ga kroz juhu, pa kroz šumu od špinata i prije nego što naučio je trčat. U mjestu dječaci voze tro-cikl, koji koriste da hajdučki čupaju fijoke s kikica i rasplaču šinjorine njihove generacije. Ubrzo slijedi četvoro-cikl, a kada eventualno tata skine pomoćne kotačiće, dječaci osjećajući se veliki, izlijepe cijele ruke s gumenim tetovažama betmena i paukmena iz žvakaće omotnice. 

Nauče padati da ne plaču i tad zažele bmx-sice, pa mountin bikice, uz put kojih i nauče vozit motor-koze. Pa malo skakuću po pothodnicima i velikim zdjelama s skateboardima, i pustu da im raste kosa, naučivši skakati na bmx-ici. E onda nabave skuter, obriju kosu, skupeći čopor teenagera sa skuterima iste boje, zajedno zuje. I kada poglavica stane oko maltezer-šetajuče djeve, onda stanu svi i režu s motorima ka' divljaci iz post-apokalilptičnog mad maxa.

Polagano dignu cvike, pogledaju djevojku od pete do franzete, ispod koje dama naravno digne nos, i hladna kao zmija krene dalje.

Zatim opet puste kosu i pilaju mater da nabavi mirisne šampone, kako bi kosa ostavila nezaboravan mirisni dojam curama koje voze straga svog prvog pravog motora. Al bijući dalmatinci genetički mršavi i žgoljavi, shvate da nema bijega od odlaska u teretane koje su moralno mrzili kao skejteri, a sada piju proteine umjesto cedevite i jedu vola za doručak, a šest za ručak.

Kad se sjete kupiti si prvi pravi parfem, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, ide uz to. Tada već dječaci su momci, ne pardon, frajeri s frajerskim tetovažama. Onda im matere ne spavaju jer strepe po noći da ne padnu dečci, a dečci misle da padaju svi oko njih i to iz strasti za njima, pa se vozikaju do motopartija, i uvode besplatno cure.

I varaju se da ih žele sve te dame, i nije da im se smješkaju samo da u uđu a da ne plate. No ako i kada primijete da sve cure u njihovom društvu nose crne kožne jakne i crne cvike, shvate da su se dokazali dovoljno. S tim ti isti Petar Pani iskopaju iz garaže onu staru rozoplavu mountin bikicu poprave gumu, i vozikaju se cijeli vikend sretni po uz-morju.

Eventualno kada imaju ženu, djecu, pasa, mačku i zlatnu ribicu, od silne sriće puknu ih te slavne krize srednje godine, kada kupe, još najmasniji motor ikada, najvjerojatnije Harleya. To je generalno pravilo… koje podnosi iznimke i aute. 
 
Koliko god napredak čovječanstva bija povjesno vezan uz otkriće kotača, toliko je  rast i napredak muškog diteta u našeg čovika, dalmatinca, simbiotično vezan uz more i motore.


bejbi bajker

 

Povezani članci

Who's Online

We have 74 guests and no members online