Zanimljivosti..

Marija i Ante Tomaš proslavili 50 godina braka

zlatni pir Tomaševihzlatni pir TomaševihU nedjelju 4. svibnja 2008. godine, Marija i njen suprug Ante Tomaš, u Župnoj crkvi Sv. Roka u Jesenicama još jednom su pred svećenikom, ovoga puta pred don Nenadom Čondićem, isto kao i prije 50. godina - rekli „da" - i time još jednom posvjedočili vjeru s sveti brak. Nakon svete mise, koja je održana njima u čast, na proslavi ovog sve rijeđeg jubileja, 50 godina braka, koje je održano pred više od stotinu uzvanika, za koje pojedini znalci kažu daje ovo jedan od većih okupljanja u prekrasnom prostoru tik ispod crkve na Brcima ...

ZLATNI PIR

zlatni pir Tomaševih

Tekst i slike: Davor Grgat

Za vrijeme gozbe, obratili smo se slavljenicima, koji su puni sreće i zadovoljstva kazali i sljedeće: 

„Sa mukotrpnim radom i vjerom u Boga, evo nakon punih pet desetljeća, sa zadovoljstvom slavimo 50 godina braka. Sa svojom djecom Jurom zvanim Bajso (ugostitelj) te kćerkom Zlatom (ljekarnica), i sa svojih četvero unučadi; Antom, Ivanom, Dujom i Blažom, okruženi ljubavlju i svojim radom, okupili smo se 4. svibnja 2008. godine i proslavili naš veliki jubilej, 50 godina braka!

zlatni pir Tomaševih

Za ovo slavlje moramo se zahvaliti i našim dragim svećenicima don Nenadu Čondiću, našem župniku, te don Daliboru Milini kao i našem bivšem dugogodišnjem župniku don Vjenceslavu Kujundžiću. Zahvaljujem i časnim sestrama, „Zvijezda mora" na velikom trudu i pažnji kao i našim dragim pjavačima iz župe Krilo-Jesenice.

zlatni pir Tomaševih

Inače Marija (Žilić) je rođena 18. listopada 1935. godine u Krugu, jednom od ljepših zaselaka naše Općine, a suprug Ante pok. jure je rođen 11. kolovoza 1932. godine u Kučinama kraj Splita.

Iz njihovog bogatog životopisa saznajemo i to kako je Ante skoro cijeli svoj vijek, ili točnije (43 godine, 6 mjeseci i 22 dana) radio na najtežim poslovima na transportu na obali, najprije u „Dalmaciji" Dugi Rat a potom u „Luci" u Splitu.

zlatni pir Tomaševih

Život ih nikada nije mazio, i zato s pravom mogu kazati da sve što su stekli da su stekli slogom i ljubavlju, a pritom misle i na pomoć dragoga boga.
Bilo je i „teških" dana, poglavito za vrijeme dva rata, ali kako je sve to danas samo prošlost, i sami se ponose tom prošlošću, poglavito kada je rijeć o složnoj i radišnoj obitelji, kakva je njihova.

zlatni pir Tomaševih

E, a kad je to tako, nek im je blagoslovljeno i sretno i od nas!

  

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online