Zanimljivosti..

Spremate li se na EXIT?

Za one koji još ne znaju EXIT je najveći festival glazbe na području bivše Jugoslavije koji se od 2000. godine održava na Petrovaradinskoj trđavi kraj Novog Sada. Festival je postao kultni zahvaljujući dobroj organizaciji, dobroj posjećenosti i dobrim vibracijama koje vladaju za vrijeme njegova održavanja. Ima široku posjećenost iz brojnih zemalja, a prednjače Britanci, Talijani i Slovenci... Ima snažnu potporu MTV-a i nekih drugih medijskih kuća. Glavni smisao festivala je ipak dobra glazba i dobar provod. Sve se održava na otvorenom na brojnim pozornicama istovremeno, pa je ponekad teško izabrati što slušati, gdje se zabavljati ...

EXIT
 
Glavni smisao festivala je ipak dobra glazba i dobar provod. Sve se održava na otvorenom na brojnim pozornicama istovremeno, pa je ponekad teško izabrati što slušati, gdje se zabavljati
 
Piše: Dražen Svečnjak / SeeBiz
Izvor: SeeBiz

 
Festival je započeo 2000. godine  kao iskaz neslaganja i otpora Miloševićevom režimu. Odlaskom Miloševića težište je više stavljeno na podupiranje nevladinih organizacija, boraca za ljudska prava, ravnopravnost spolova i prava na seksualno samoopredjeljenje. Tako će ove godine posebno aktivan biti Queeria centar sa motomLjubav na ulice! Huligane u zatvor!“. U samoj Srbiji festival nije baš kod svih dobro prihvaćen, posebno smeta radikalima koji su ga označili kao "mjesto droge i antisrpske propagande".

EXIT
 
Najposjećeniji na festivalu je naravno Main stage na kojem ove godine prema najvama organizatora gostuju Gossip, Manu Chao, Primal Scream, Nightwish, Noisia, Sex Pistols, N*E*R*D, The Hives, Paul Weller, Ministry, M.I.A. i brojni drugi.
 
Ništa manje neće biti posjećena „Dance arena“, gdje će ljubitelji elektonike i techna doći na svoje. Najavljeni su Tom Novy, Laurent Garnier, Axwell, Ben Watt, Claude Wonstroke, Sven Vath, Tiga, Soulwax live, 2ManyDJs i brdo drugih DJ-eva.

EXIT
 
Izdvojio bih još Converse fusion stage gdje bi se ove godine trebali pojaviti i naši Let 3, Vatra, Jinx, mostarski Zoster, beogradski hip-hoperi Bad copy i drugi izvođači.
 
Times online je Exit izdvojio kao jedan od 20 festivala koje ovo ljeto svakako treba posjetiti, a tamo se našao i naš Vip INmusic Festival 2008. Iako do festivala koji se ove godine održava 10-13.7. ima još dosta počnite razmišljati o kartama za festival koje u Hrvatskoj može biti problem nabaviti ako to ne učinite na vrijeme.

EXIT
 
Paket koji sadrži 4-dnevnu ulaznicu, mjesto u kampu (potreban šator) i prijevoz do Novog Sada i natrag košta 620 kuna, dok same ulaznice bez prijevoza i smještaja koštaju 474 kn. Karte između ostalih mjesta možete potražiti u Dallas Music Shopu.

EXIT

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online