Zanimljivosti..

Poljičani feštali do jutarnjih sati

U organizaciji Društva Poljičana "Sv. Jure" - Priko, sinoć je u prepunoj dvorani hotela "Zagreb" u Duilovu održana tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija "Poljička noć", koja je trajala sve do jutarnjih sati. Veliki knez Društva Poljičana Petar Rodić, izrazio je zadovoljstvo brojnim odazivom Poljičana, te rekao kako ova svečanost ima za cilj drevne tradicijske vrijednosti Poljičke Republike približiti Poljičanima i njihovim prijateljima. Na večeri su predstavljene nošnje Poljičke Republike. "Narod koji nema svoju nošnju, svoju kulturu, svoju tradiciju nema se čime podičiti, a mi hvala Bogu, imamao", istaknuo je veliki knez Rodić ...

 Triba znat živit na kamenu

Pišu: J.B., M.B. / Radio Dalmacija
Izvor: Radio Dalmacija

400-tinjak Poljičana i njihovih gostiju plesali su uz ritam Mira posljednjeg Petar RodićBoema i meštra Beke, program je vodio Vedran Očašić, a pored ribljeg i mesnog menija, bila je organizirana iznimno bogata lutrija s nagradama poput LCD TV prijemnika, vikenda za dvoje na Visu, do nagrade u vrijednosti od 6 x 400 eura u kamenu koje su poklonili klesari iz Gornjih Poljica.

Petar Rodić - Veliki knez Društva Poljičana

Poljičani iz svih sela doista se znaju zabavljati, što potvrđuje i njihov Veliki knez. Zadovoljan koliko Poljičani drže do svoje tradicije, ne samo do ovog okupljanja, već i na svojim ognjištima, poljički knez Petar Rodić ponosno ističe specifičnu ljepotu Poljičke Republike u kojoj se čovjek kroz povijest znao prilagoditi i kao takvu bi je trebao zadržati.

Povezani članci

Who's Online

We have 137 guests and no members online