Zanimljivosti..

Sritan Božić !

sritan božićSretan i blagoslovljen Božić svim čitateljima Dugi Rat Online! i svim žiteljima općine Dugi Rat

U(ne)redništvo  

 

 Čestit Božić


PARADOKS NAŠEG VREMENA

Autor: George Carlin
Fotografije: Željko Ploh i arhive DRO i TZ Dugi Rat

Naučili smo kako da preživljavamo ali ne i da živimo. Dodali smo godine životu ali ne i život godinama. Stigli smo sve do Mjeseca i natrag, ali imamo poteškoću da pređemo preko ulice da upoznamo novog susjeda. Osvojili smo vanjski prostor ali ne i unutrašnji prostor. Uradili smo velike stvari ali ne i bolje stvari.

Stara sela

Očistili smo zrak ali zagadili dušu. Savladali smo atom ali ne i svoje predrasude. Pišemo više ali učimo manje. Planiramo više ali postižemo manje.

Duće

Naučili smo žuriti ali ne i čekati. Gradimo više računala da sadrže više informacija, da proizvode više kopija nego ikad, ali mi komuniciramo sve manje i manje.

Krilo

Ovo su vremena brze prehrane i sporog varenja, velikih ljudi i sitnih karaktera, brzih zarada i plitkih odnosa. Ovo su dani dviju plaća ali više razvoda, luksuznijih kuća ali uništenih domova.

Dugoratska Glavica

Ovo su dani brzih putovanja, višekratnih pelena, moralnosti koja se može odbaciti, jednodnevnih predstava, preteških tijela, i tableta koje čine sve od hrane, da utišaju, da ubiju.

bajnice

Ovo je vrijeme kada ima mnogo toga u izlogu a ništa u skladištu. Vrijeme kada vam tehnologija može donijeti ovu poruku, i vrijeme kada možete odabrati da li ćete je podijeliti s nekim ili samo zaboraviti.

Duće

Zapamtite, provedite nešto vremena sa vašim voljenima, jer oni neće biti tu zauvijek.

Silueta

Zapamtite, recite poneku ljubaznu riječ onome koji vas gleda sa strahopoštovanjem, jer će ta mala osoba uskoro odrasti i otići.

Stara sela

Sjetite se da date topao zagrljaj onome kraj vas, jer je to jedino blago koje možete dati svojim srcem a ne košta ni kune.

Zagrljaj

Sjetite se da kažete, "Volim te" vašem partneru i vašim voljenima, ali najviše od svega i mislite tako.

Sumpetar

Poljubac i zagrljaj će zakrpati povredu kada dolazi duboko iz vas. Sjetite se držati za ruke i cijeniti trenutke jer jednog dana ta osoba neće biti tu.

Poljubac

Dajte vremena ljubavi, dajte vremena razgovoru, i dajte vremena podjeli vaših dragocjenih misli s drugima.

Obala

UZ OVE MISLI GEORGEA CARLINA ZAŽELJET ĆU VAM BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

Čestit Božić!

U DANIMA KOJI DOLAZE NEKA VAS SVIJETOM VODI AURA DOBROTE I LJUBAVI

pozdrav svijetu

AKO JE NE VIDITE - GLEDAJTE SRCEM!


Sretna Nova

Dugi Rat

Vaš Dugi Rat Online!