Zanimljivosti..

Gdje dočekati najluđu noć u godini?

Doček NoveGdje dočekati najluđu noć u godini? To se pitanje svake godine redovito iznova nameće svakom od nas. Dobro, barem većini. Oni koji su se na vrijeme organizirali i uplatili neki od aranžmana u hotelima ili odveli najdražu/eg na neko daleko i egzotično mjesto, garant su već "na licu mjesta", a oni manje opterećeni planiranjem, ili Silvestarskom večeri, kada se, feštaruku na srce, zapravo i ne dogodi ništa osobito, osim što se malo opustimo uz dobru glazbu i po mogućnosti dobro društvo, te neke lijepe neznanke/neznance koji nam znaju dodatno začiniti i uljepšati (rijetko pogoršati :-) večer. Ne mali broj uglavnom po dobrom starom običaju čeka zadnji tren za odluku. No, i za to ima lijeka, jer oko im propadnu sve opcije, uvijek se mogu dobro zabaviti na otvorenom, a naši gradovi i mjesta po Dalmaciji nude zanimljive programe i zabavljače. No i najveće zvijezde nisu garant dobre zabave, ali zato Vaše društvo, vaša ekipa, zacjelo jest. U nastavku pročitajte gdje se možete sutra s njima organizirano zabaviti ...

GDJE NA DOČEK?

Priredio: Mladen Banović

Dugi Rat

dugi ratU Dugom Ratu se već tradicionalno organizirano ne dočekuje Nova.

Većina naših sumještana Novu će dočekati u svojim domovima u obiteljskom okruženju i u društvu prijatelja uz blagdansku trpezu.

Mlađima i oni koji se tako osjećaju nakon energetizacije dobrom spizom ne preostaje ništa drugo nego da napuste mjesto koje se užasava zalaska sunca i da sjedne u autić (oprez! vozite polako) i nastave feštati negdje drugdje, u nekom obližnjem ili nešto daljem klubu, kafiću, ili na otvorenome što je većini, barem se meni čini, i ponajdraže.

fešta
Dugi Raaaaaaaa ...


Duće, Jesenice

Organizirana tuga, kao i u Dugom Ratu! Feštati će se u kućama, na tulumima, uz komine u starim selima... Nadamo se da neće biti onih koji će Novu dočekati melodramatično, sami na plaži s bocom votke ili eventualno s najboljim prijateljem/icom.

Sjećam se da sam baš tako prije o-ho-ho godina proveo jednu novogodišnju večer. Na dućkoj plaži. I uhvatio gadnu prehladu. Ona, naravno, nije svratila... Ne ponovilo se.
  

Doček 2008 godine na ulicama i trgovima Omiša
Lani smo u Omišu pobumbili cili ruksak a DJ Sacuraba je parija ka da može do podne puštat glazbu... Oko četiri i po, pet ujutro, umor je učinija svoje, noge, a bome i leđa su počela otkazivat poslušnost i polako smo partili ća... Jedan dio ekipe je već oko četiri partija doma pješke (eh ti sportaši..)... Neumorni su ostali. Na after-partiju...Omiš

feštaivo amulićOmiš već tradicionalno za svoje građane i goste, ali i mještane susjednih mjesta, organizira doček Nove godine na otvorenom.

Tijekom Silvestarske noći, fešta će se paralelno odvijati na dva gradska trga.

Na Trgu Stjepana Radića DJ će puštati techno i house glazbu, dok će na Trgu Franje Tuđmana prisutne zabavljati Ivo Amulić i band.
 

Piratice iz Omiša
  Pa tko to se ne bi dobro proveo u društvu ovakvih zločestih piratica? ...


Podstrana

U Podstrani u Hotelu La Meridien Lav imate na raspolaganju, kažu, čak 6 opcija, različitih cijena i tema, pa tako u Grand Dalmaciji plesnoj dvorani možete večerati za 850 kuna uz Bravo bend i Swing Jazz band, plesne grupe i vatromet.

U klubu InMotion čekaju vas Pivači KUDa Cambi (u Casinu), a u klubu će vas zabavljati DJ. Upad je 300kn.

Lipo bi bilo zapivat s Pivačima, no kad mi već s Njom večer ne more bit (a možda se i privarin :-), idemo dalje u život. u Split!  ...


Split

vatrometGrad pod Marjanom na Rivi će ugostiti kraljicu Ninu Badrić i kralja zabave Jasmina Stavrosa. Dakle jedan dooobar tandem (ili kompromis ukusima) koji bi Vas trebao dobro razmrdati i zabaviti. Samo da ne bude i puno petardi...

U Pulsu nastupaju D.J. Dado i D.J.Flash (strani i domaći hitovi). U cijenu je uključeno "neograničeno" piće cijelu noć, uz bogat švedski stol i nagrade sponzora - Ballantine´s & Beck´s. Broj ulaznica je ograničen, a koštaju za dame 300 kn,a za gospodu 350 kn.

U Hemingway baru možete se uz domaće i strane hitove zabaviti na prvom dočeku Nove godine, u sklopu kojega nude za 199 kn ulaz, švedski stol i piće dobrodošlice, a ta 349 kn ulaz, švedski stol, piće dobrodošlice, sjedeće mjesto i bocu vina (na 4 rezervirana mjesta).

faca i tete

U Obojenoj svjetlosti na Silvestrovo nastupa Bomba i band, pića i hrane bit će, kažu ali im ne vjerujte baš na riječ, u neograničenim količinama. Ulaznice koštaju 300 kn, možete ih nabaviti u pretprodaja u Obojenoj svjetlosti i 7 bofora - extreme shopu na Starom placu.

U Master'su će vas u Novu uvesti Sandy. Za 200 kuna dobijete stajaće mjesto, za 250 sjedeće mjesto, a za 400 sjedeće mjesto i hranu.

U našega Keruma, u restoranu "Sky" na zadnjem katu "Jokera" dočekati će Vas pjesmom Mladen Grdović, a kuhari dobrom spizom.


Milo u Makarskoj

milo hrnićMakarane i njihove goste, a među njima se tradicionalno nađe i poprilično naših mlađih i zabave željnih sumještana, na razmeđi između dviju godina zabavljati će pjevač zvonka glasa, markantnog brka, i rukometnog rada ruku - legendarni Milo Hrnić.


Jinxi i Colonia na Stradunu

cureNaš "biser Jadrana" Dubrovnik, svojim posjetiteljima nudio je bogat program tijekom cijelog prosinca, koji je svoju kulminaciju doživljava, naravno, baš u dane oko Božića i Nove godine. U Dubrovniku se organizirani doček Novog Ljeta uz zabavni programi istodobno organizira na dvije otvorene lokacije, na Stradunu i na Lazaretima.

U Novu 2009, godinu, Dubrovčane i sve goste uvest će grupa Colonia i grupa Jinx, a do ponoći će okupljene zabavljati Dubrovnik Chnstmas gala jazz band. Prvog dana nove godine, zakazan je Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, uz najljepše operne skladbe.

Oni koji su se odlučili za hotelske aranžmane, isti su već rezervirali pa nećemo ovdje navoditi Novogodišnju ponudu otvorenih dubrovačkih hotela.


Nova na Braču

jazzKomu je daleko potegnuti do krajnjeg juga Lijepe naše, a gravitira splitskom području, dobru feštu može naći i na Braču - točnije u Supetru, čija Turistička zajednica nudi zanimljiv i raznovrstan program.

Na Staru godinu, u prigodnom šatoru na Malom mostu, orkestar "Brassčuta" upriličit će koncert pod nazivom "U filmu swlnga, jazza, dixiea i fritula", što sugerira dvojno zadovoljstvo - okusno i auditivno.

U novo ljeto, sve koji dođu u supetarsko turističko naselje "Velans', uvest će dobrom glazbom sastav "Aspalathos brass", dok će u grijanom šatoru no Malom mostu za veselicu biti zadužen brački duo "Slaven i Pero' te majstori dobre zabave "Cappucino band" iz Splita.


Fešta u Hvaru

Već tradicionalno se i u gradu Hvaru dobro feštaje za Novu godinu, pa ni ova godina neće biti izuzetak. U Hvaru se pred i za Novu godinu održava novogodišnja jedriličarska regata, grad je pun jedriličara, a dodjela nagrada najboljima biti će pravi uvod za zabavu, koja će potom uslijediti na Trgu sv Stjepana, gdje se organzira doček na otvorenom.


Komiža?

Tko želi potegnuti do Komiže, neće požaliti, jer je hotel "Biševo" pustio u prodaju trodnevne, dvodnevne i jednodnevne novogodišnje aranžmane, koji s novogodišnjom večerom i glazbom uživo koštaju 1100,900 i 600 kuna, a hotel još svim posjetiteljima refundira troškove prijevoza katamaranom.


Zečić u Medenoj

Dražen ZečićVratimo se mi na kopno.. Hotel "Medena" u Segetu Donjem kraj Trogira, već je tradicionalno mjesto dobre zabave, čiji se dočeci Nove godine danima prepričavaju, osim ako tamo ne dođete s ljubavnicom, a nije rijetkost da se zabava s istim izvođačem ponovi i prvog dana u novoj godini.

Hotel ove godine nudi dobar provod, uz nastup majstora zabavne glazbe Dražena Zečića uz grupu "Banana".

Cijena Silvestarske večere je 500 kuna. a u ponudi su i novogodišnji aranžmani, čija se cijena kreće od 700 do 1950 kuna.


Škoro u Trogiru

Raspjevano će biti i u samome Trogiru gdje će na trgu nastupiti Miroslav Škoro, a s njim će pozornicu dijeliti i Splićanka Maja Blagdan.


Jole u Aurore

JoleU Aurori vas čeka Jole, ali i DJ koji će puštati glazbu u pauzama kad se Jole bude odmarao.

U cijenu ulaznice uključen je hladni buffet (dalmatinski pršut, paški sir, pečeni sir s mediteranskim biljem, hladno pečeni fino narezani teleći but, puretina u sezamu, antipasto od pečenog povrća...)

Cijena ulaznica u pretprodaji je bila 230 kuna, a možda na ulazu bude nešto skuplja.

 
Mišo u Šibeniku

Šibenčani će feštati uz nastup Miše Kovača, legende hrvatske estrade. Mišo (u) svom gradu. Što reći više! Mišo, kralju!


Zadar

Neno BelanZadrani će u novu 2009. ući uz zvuke meni uvijek dragog Nene Belana i pratećeg mu banda, te Gustafa koji uvijek naprave pravu rock veselicu.

E da je ovaj tandem dovesti dogodine u Dugi Rat... Tancalo bi se u svih šešnest, i ne bi niko iša leć prije zore... Ahh, snovi, snovi... 
 

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and no members online