Zanimljivosti..

'Glasajte za mene, Vama će biti isto, a meni bolje!'

glasaj za me"Vama će biti isto, a meni bolje", moto je predizborne kampanje neovisnog kandidata za načelnika Općine Proložac Joška Kraljevića - Rise koji za svaki slučaj ima i rezervni moto: "Sve meni, vama ništa". Osim političkog slogana, Risa ima i osebujni politički program pa je tako  svojim biračima obećao kako će riješiti problem nogometnog igrališta na vrlo jednostavan način. "Prodat ću svoju njivu samom sebi odnosno Općini i to za velike novce. Onda ćemo na teret poreznih obveznika izgraditi igralište. Igralište će se potom iznajmiti nogometnom klubu Mladost, a novac od najma stavit ću u svoj džep", poručio je Rise svojim biračima. Na ovakve i slične programske sadržaje za izbore, ovaj se neovisni kandidat odlučio jer želi na ironičan način ukazati na rastuće probleme u svojoj Općini... Naravno, Rise svakako neće biti jedina smiješna strana ovih lokalnih izbora, he, he ...


Izvor: Index.hr, Slobodna Dalmacija

Izbori


Uz slogan "meni sve – vama ništa", Risa poziva birače da glasaju za njega, jer u slučaju da postane načelnik, njemu će, kako kaže, biti bolje, a biračima svejedno!

Piše: Ivan Maršić / Slobodna Dalmacija

Na pitanje što ga je potaklo da uđe u politiku, Risa odgovara:

- Jedan moj prijatelj, inače dugogodišnji načelnik jedne općine tu u našoj Županiji, mi je kazao da se za tri, četiri godine načelničkog mandata može napraviti omanja kućica ili kupiti stančić, te obnoviti vozni park. Pa ja sam onako razmišljao, lakše mi je nosati pečat i karticu, pričati o vizijama u budućnosti, nego na baušteli, po skelama i skalama, potezati kablove i bušilice. Ma još sam se iznenadio, kad sam podnio kandidaturu, ništa mi nisu tražili, ni potvrdu o nekažnjavanju, poreznu karticu, niti sam prolazio psiho test, ništa! Kad sam otvarao tvrtku, ili kad sam vadio oružani list za lov, ili pak za vozački, stotine potvrda i uvjerenja sam priložio. Ovdje je ulog nikakav, a dobit može biti velika - ističe Joško Risa Kraljević.

Rise

Ozbiljnim političkim takmacima i njihovim strankama, Kraljević je bacio rukavicu, poziva ih na javna sučeljavanja, pred birače, ističe da je prošao malu školu demokracije.

- Evo dok još ne znamo tko je pobjednik, kad već oni rade za opće dobro, predlažem da svi kandidati za načelnika, kod javnog bilježnika potpišu da se odriču svojih primanja, kad postanu načelnici, u korist proloških studenata i novorođenčadi, neka rade volonterski. Ja sam spreman na to, a isto tako sam spreman i pošteno kazati, tu sam prvo zbog sebe, a dalje što bude.

Program?

- O programima se da razgovarati, imam i ja svoje programe, a o njima ću u toku kampanje nešto više govoriti. Uglavnom se svode na to, kako legalno, društveni novac pretočiti u privatne džepove - zasad toliko - kazao nam je Joško Kraljević Risa.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 220 guests and no members online