Zanimljivosti..

Policajci PP Omiš u posjetu kolegama iz Češke

Policajci PP Omiš na malonogometnom turniru u ČeškojPolicijska postaja Omiš već petnaest godina održava prijateljsku suradnju sa policijom Republike Češke. Prijateljstvo je započelo kada je tadašnji kapetan Češke policije gosp. Zdenek Juroš sa svojim kolegama ljetovao u Ruskamenu pored Omiša. Nažalost, 2002. godine Zdenek Juroš je tragično preminuo prilikom ronjenja na području Raše u Istri. Njemu u čast, od 2003. godine, njegovi prijatelji iz Češke policije; potpukovnik Pavel Tileček, načelnik regije Fridek Mistek, kapetan Petar Hlon, načelnik gospodarskog kriminaliteta regije Karvina i major Miroslav Nogol načelnik policije grada Trinec, organiziraju memorijalni međunarodni malonogometni turnir "Zdenek Juroš". Navedeni turnir se već održavao 2003., 2005. i 2007. godine. Policijski službenici PP Omiš svaki put su bili pozvani i uvijek se rado odazivali na sudjelovanje...

 Izvor: PU SD
 
I ove godine, u vremenu od 23.-26. 04. 2009. godine, u mjestu Trinec,  organizirao se sada već tradicionalni memorijalni međunarodni turnir "Zdenek Juroš", na koji su kao i do sada bili pozvani policijski službenici PP Omiš.

 Malonogometni turnir "Zdenek Juroš"


Uz malonogometnu ekipu PP Omiš nastupilo je još sedam malonogometnih ekipa iz Republike Češke, Poljske i Slovačke. Ekipa PP Omiš osvojila je 3. mjesto sa šest pobjeda, jednim neriješenim rezultatom i jednim porazom.

Malonogometni turnir "Zdenek JuroŠ"


Tijekom posjeta policijski službenici su obišli grob pok. Zdeneka Juroša u Havirovu.
 
U spomen i sjećanje na dragog prijatelja, načelnik PU S-D gosp. Ivan Merćep i načelnik PP Omiš gosp. Marko Muše,  položili su na grob cvijeće i  mramornu spomen ploču sa ugraviranim grbom policije RH.


 

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online