Roditelji, podržite djecu i provodite s njima što više vremena

Uz nove brige roditelja oko toga kako će nabaviti sve školske knjige i potrebni pribor, pomalo smo zaboravili da djecu od ponedjeljka u školi čekaju i mnoga lijepa iznenađenja, zanimljivosti o kojima će učiti, njihovi školski prijatelji i učitelji koji im trebaju biti pouzdani vodiči i pomagači u učenju i odrastanju. Dječja pravobraniteljica Mila Jelavić povodom početka nove školske godine pozvala je roditelje da podrže djecu u učenju, da im pomognu u usvajanju radnih navika i novih odgovornosti prema sebi i drugima koje donosi školovanje te da što više vremena provode s njima ...

ADIO MORE, DOBROJUTRO ŠKOLO!
 
DJEČJA PRAVOBRANITELJICA:

 
Podržite djecu i provodite s njima što više vremena
 
 Izvori: Hina, Vjesnik
 
U svojoj poruci u povodu početka nove školske godine,Mila Jelavić, dječja pravobraniteljica pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić ističe da će se u školske klupe i đačkim obvezama u ponedjeljak vratiti više od petsto tisuća učenika, kojima je poželjela uspješan početak školske godine. Pozvala je djecu i odrasle da školu zajedno učine poticajnim i sigurnim okružjem za učenje i život.
 
"Uz nove brige roditelja oko toga kako će nabaviti sve školske knjige i potrebni pribor, pomalo smo zaboravili da djecu u školi čekaju i mnoga lijepa iznenađenja, zanimljivosti o kojima će učiti, njihovi školski prijatelji i učitelji koji im trebaju biti pouzdani vodiči i pomagači u učenju i odrastanju".

Pravobraniteljica napominje kako je posebno važno da to znaju prvašići, te stoga moli sve učiteljice i učitelje da, zajedno s roditeljima, bakama i djedovima, pomognu da prvi susret prvašića sa školom bude radostan i neopterećujući te da im prilagodba na školsko okružje protekne što mirnije i ugodnije.
 
Jelavić je pozvala roditelje da podrže djecu u učenju, da im pomognu u usvajanju radnih navika i novih odgovornosti prema sebi i drugima koje donosi školovanje te da što više vremena provode s njima.
 
"Posebno podsjećam sudionike u prometu da će od ponedjeljka među njima biti i stotine tisuća djece koja su se uputila u školu ili iz škole. Najmanje što možemo učiniti za njih je odgovorno se ponašati u prometu te tako pružiti primjer i drugima, osobito najmlađima".

Povezani članci

Who's Online

We have 360 guests and no members online