Budući magistar građevina džeparac zarađuje na parkingu

Danijel PerićTalentiranog Danijela Perića, koji se našao među najboljim učenicima srednjih škola Dalmacije u izboru "Slobodne Dalmacije", fasciniraju gradevine. Upravo zbog toga Danijel je upisao Graditeljsko-geodetsko tehničku školu nakon koje je stekao titulu gradevinskog  tehničara visokogradnje, da bi prije koji mjesec postao brucoš Gradevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu. Ove je godine sudjelovao u županijskim natjecanjima  učenika graditeljskih škola te je osvojio drugo mjesto u disciplini "gradevinske konstrukcije" i prvo mjesto u disciplini "građevna mehanika" u kojoj je na državnom natjecanju u Varaždinu osvojio drugo mjesto...


NAJBOLJI UČENIK DALMACIJE

DANIJEL PERIĆ IZ KOSTANJA KRAJ OMIŠA FRIŠKI JE BRUCOŠ GRAÐEVINSKO-ARHITEKTONSKOG FAKULTETA U SPLITU


Budući magistar građevina džeparac zarađuje na parkingu


Većinu dana provodim na fakultetu, jer su mi predavanja dosta iscjepkana. U mecluvremenu učim tako da sam poslije slobodan, da mogu izaći van, veli Danijel


Piše: Sandra Lapenda / Slobodna Dalmacija
Snimio:  Nikola Vilić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Struka magistra građevinarstva koju ću steći Danijel Perićzavršetkom preddiplomskog studija obuhvaća gotovo sve poslove vezane za građevinu, od planiranja preko nadzora i izvođenja pa sve do znanstvenog istraživanja. Još nisam odlučio kojom bi se granom želio baviti u budućnosti, no volio bih da bude povezana sa statikom - kazuje nam Danijel.

Ambicioznog brucoša impresioniraju mnoge građevine, ali ponajviše poznata kuća "Vodopad" američkog arhitekta F. Lojda Rajta iz 1934. godine. Kuća je sagrađena za Edgara Kaufmanna, vlasnika lanca robnih kuća, a smještena je iznad vodopada na Bear Run Creeku u ruralnom sjeverozapadnom dijelu Pennsylvanije. O njenoj impozantnosti dovoljno govori podatak kako je godišnje posjeti oko 140 tisuća znatiželjnika.

Kako bi što prije stekao željenu titulu te gradnju nekog sličnog luksuznog objekta preuzeo usvoje ruke, mladi Kostanjac je zaokupljen obavezama na fakultetu.

- Većinu dana provodim na fakultetu, jer su mi predavanja dosta iscjepkana. U meduvremenu učim tako da sam poslije slobodan, da mogu izaći van...

Tu i tamo kada uhvatim vremena radim preko student servisa na parkingu u Omišu, gdje radim na naplatnoj kući. Brzo sam se prilagodio studentskom životu, ekipa na faksu je super, iz dana u dan upoznajem mnogo prijatelja s raznih strana Hrvatske - otkriva nam Danijel, te dodaje kako u slobodno vrijeme rekreativno igra razne sportove, najviše nogomet i košarku. I izrada kamenih maketa mu je hobi, ali i dodatni izvor prihoda.

- Najčešće pravim makete starih kamenih kuća koje potom prodajem našim ljudima koji žive u inozemstvu - veli budući magistar građevinarstva.

Povezani članci

Who's Online

We have 49 guests and one member online

  • admin