Znanstveni kafić: Kako bazična znanstvena istraživanja mijenjaju medicinu?

Dr. Žagrović i ibvši studenti FESB-a u MEDILS-uUdruženje bivših studenata FESB-a poziva sve zainteresirane da u ovaj kišoviti utorak, 23. veljače svrate na kavu ili čaj u 18:00 h u "znanstveni kafić", kavanu "Luxor" u Splitu, na čašicu razgovora o temi: "Znanost i bolesti − kako bazična znanstvena istraživanja mijenjaju medicinu?". Predavač je dr. sc. Bojan Žagrović iz MEDILSa koji se aktivno bavi znanstvenim istraživanjima iz biofizike. Na ovom popularnoznanstvenom predavanju Bojan Žagrović će predstaviti osnove znanstvenog pristupa bolestima i njihovu liječenju, te pokušati približiti javnosti što to bazični znanstvenici rade kad istražuju bolesti. Ulaz na predavanje je besplatan.


Znanost i bolesti - kako bazična znanstvena istraživanja mijenjaju medicinu?


Jeste li se ikada zapitali kako nastaju lijekovi? Kako radi naš organizam? Što su to zapravo bolesti na molekularnoj razini? Imamo li šanse u borbi protiv tumora? Možemo li kontrolirati psihijatrijske poremećaje?


Dr. Žagrović i ibvši studenti FESB-a u MEDILS-u

Više nego ikada, moderna znanost mijenja svijet u kojem živimo, a jedno od područja u kome je ovo najočitije je medicina. Molekularna biologija, genetika i druge grane fundamentalne znanosti sve više utječu na naše razumijevanje bolesti i načine na koje im pristupamo.

Naš rat protiv tumora, srčanih bolesti ili psihijatrijskih poremećaja, sve se više, uz bolnice, vodi u znanstvenim laboratorijima, ispod mikroskopa ili u epruvetama.

U ovom popularno-znanstvenom predavanju, Bojan Žagrović predstavit će osnove znanstvenog pristupa bolestima i njihovom liječenju, i pokušati približiti što to bazični znanstvenici rade kad istražuju bolesti.


Znanstveni kafić u Luxoru

Povezani članci

Who's Online

We have 54 guests and no members online