Prikupljanje i podjela udžbenika za osnovne škole

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije kako bi adekvatno odgovorio na potrebe brojnih obitelji, odnosno školske djece, ove godine organizira prikupljanje udžbenika za osnovnu školu, koje će podijeliti potrebnima pred početak iduće školske godine. Caritas poziva župnike i vjeroučitelje da u župi/školi, organiziraju prikupljanje udžbenika od onih učenika i roditelja koji to žele. Ukoliko su u mogućnosti prikupljene udžbenike odmah i dodijeliti siromašnim učenicima, prema vlastitoj savjesti mogu to i učiniti, no Caritas ne želi time i obvezivati. "Dovoljno je da nas nakon završetka škole obavijeste da imate prikupljenih udžbenika i mi ćemo preuzeti daljnju brigu", ističe u svom dopisu gospodin Slavko Jerončić, ravnatelj Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije ...


Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Nadalje, naglašava, da je udžbenike potrebno staviti u kutiju ili vrećicu. Svaki učenik (ili roditelj) neka napiše na vrećici, odnosno paketu, kojem razredu OŠ udžbenici pripadaju.

U dogovoru s ravnateljem škole udžbenici mogu biti pohranjeni i u nekoj od prostorija škole. Treba se javiti kontakt osobe za preuzimanje udžbenika.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti u Caritasu Nadbiskupije Split na broj telefona: 021/318-740 ili mob. 098 971 55 07; 099 80 970 70.

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online