eLektire: Knjige besplatno na Internetu

lektireUz potporu MZOŠ-a, a u realizaciji Bulaja naklade i CARNeta, na stranici lektire.skole.hr dostupna su cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire. Pristup je besplatno dostupan učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Već je postavljeno oko 200 knjiga i multimedijskih sadržaja, a cilj projekta je objaviti sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova. Bravo! ...

E-LEKTIRE

Lektire online

Izvor: lektire.skole.hr

Dakle, u dogledno vrijeme na Webu će biti dostupne osnovnoškolske i srednjoškolske lektirne knjige, kako one obavezne, tako i neobavezne, te ostala djela hrvatskih i stranih pisaca: sve pripremljeno prema uobičajenim standardima za objavljivanje lektirnih izdanja, te popraćeno odgovarajućim "kritičkim aparatom" - dodatnim sadržajima poput bilješki o piscu i djelu, napomenama i objašnjenjima, rječnicima manje poznatih riječi, raznim zanimljivostima, ali i novim slikovnim materijalima, zvučnim zapisima, te videom i drugim multimedijskim sadržajima.

pisci

Glavni urednik projekta je Zvonimir Bulaja, dok CARNet osigurava tehničku podršku i prostor.

Za uporabu eLektira potrebno je imati aktivan elektronički identitet (korisničku oznaku) u AAI@EduHR sustavu. Učenici i učitelji je mogu dobiti od administratora imenika u svojoj školi.

Ako nemate svoju korisničku oznaku i zaporku u AAI@EduHR sustavu, obratite se administratoru elektroničkog (LDAP) imenika vaše škole ili matične ustanove. Ovdje možete provjeriti tko je administrator imenika u vašoj školi ili ustanovi.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 315 guests and no members online