Povodom Svjetskog dana učitelja

učiteljicaSvjetski dan učitelja, 5. listopada, posvećen je važnoj ulozi učitelja u pružanju značajnog i odgovarajućeg znanja djeci, mladim ljudima i odraslima. Nažalost, u našoj "zemlji znanja" rad učitelja nije dovoljno priznat kao jedan od najvažnijih za cjelokupan razvoj društva i da se kao takav cijeni, a društvu itekako isplati. Važno je naglasiti potrebu da se i učiteljima pruži najbolje moguće obrazovanje prije nego krenu predavati drugima jer kvaliteta učiteljevog obrazovanja ima veliki utjecaj na kvalitetu obrazovanja uopće ...


Obrazovanjem do boljih učitelja

 

Priredio: M.B.

Na učiteljsku profesiju sve više utječu i ekonomske, socijalne, znanstvene i tehnološke potrebe, te nasilje u školama, a često im u njihovom odgovornom i zahtjevnom poslu nimalo ne pomažu nezainteresirani roditelji školske djece.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa na današnjoj svečanost obilježavanja Dana učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, promaklo je 302 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručna suradnika u zvanja mentora i savjetnika.

Čestitamo!

Povezani članci

Who's Online

We have 86 guests and no members online