Kreće Caritasova akcija prikupljanja i podjele udžbenika za osnovnu školu

školske knjigeCaritas Splitsko-makarske nadbiskupije i ove godine organizira akciju prikupljanja i podjele udžbenika za sve razrede osnovne škole. Svi koji žele udžbenike mogu donijeti u sjedište Caritasa u Splitu na adresu Zrinsko-frankopanska 43, a po potrebi, odnosno po dojavi škole, Caritas će sam organizirati preuzimanje udžbenika. Podjela udžbenika počet će odmah po završetku nastavne godine i trajat će cijelo ljeto, bez prekida. Svaki radni dan (osim subote) od 8.30 do 13 sati. Kriteriji dodjele udžbenika: preporuka župnika ili neke od društvenih ustanova zaduženih sa socijalna pitanja. Preporuča se roditeljima / učenicima uz preporuku donijeti popis traženih udžbenika s autorima. Svi koji udžbenike nude ili potražuju mogu se javiti na tel. 318-740 ...

CaritasCARITAS

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

"Caritas poziva roditelje, učenike i škole da se uključe u ovu akciju kojom možemo svi zajedno barem malo ublažiti sve izraženije siromaštvo na našem području. Caritas ovim putem želi unaprijed zahvaliti svima za svaki i najmanji doprinos ostvarenju ove akcije", ističe u dopisu ravnatelj Caritasa Slavko Jerončić.
 

Caritas popravlja i gradi 13 stambenih objekata

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije ove će godine intervenirati na ukupno 13 stambenih objekata siromašnih obitelji. Nadbiskupija je prihvatila zaključke Upravnog vijeća Caritasa i za ove projekte izdvojila 354.000 kuna.

Ova sredstva nisu svakako dovoljna za sve pristigle zahtjeve, pa je Caritas zatražio pomoć i od jedinica lokalne samouprave na područjima kojih pojedine obitelji stanuju.

U većini zahtjeva radi se o popravcima postojećih objekata, dok se u jednom slučaju radi o izgradnji novog objekta. Upravo jedan takav objekt započet prošle godine u mjestu Ugljane kod Trilja ovih dana očekuje svoje otvaranje.

Povezani članci

Who's Online

We have 50 guests and no members online