Projekti: E-udžbenik pojeftinjuje udžbenike i olakšava torbu

tabletZa šest mjeseci trebala bi biti gotova CARNetova platforma za elektroničke udžbenike, koja će omogućiti kupovanje udžbenika u e-obliku. Elektronički udžbenici mogli bi biti 50% jeftiniji od klasičnih, a prihod nakladničkim kućama i autorima neće biti smanjen. – Ovo što sada razvijamo je udžbenik koji je identičan udžbeniku na papiru, samo je u elektroničkom obliku. To je međukorak, a da bi sadržaj bio potpun potrebno je dodati i multimediju, što ovisi o nakladnicima udžbenika, kazao je ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić za Novi List ...

EDUKACIJA

E-udžbenik pojeftinjuje udžbenike i olakšava torbu

Piše: Tihomir Ponoš / Novi List
Izvor:
Novi List

Platforma koja se razvija, u odnosu na razvijene platforme poput e-knjižare, mora imati dodatne mogućnosti koje iziskuje nastavni proces, poput potcrtavanja teksta, izrade bilješki, pisanja domaćih zadaće, svega što se i inače radi u školama na papiru, a jasno je da se udžbenik može obogatiti i hiperlinkovima.

Platforma se razvija za tablete, poput iPada ili Samsungovih tableta, a osim tehnološke modernizacije, uporaba elektroničkih udžbenika dugoročno bi mogla i pojeftiniti školovanje djece, koje doista nije besplatno.

PROČITAJTE VIŠE ...

Povezani članci

Who's Online

We have 71 guests and no members online