Dućanin i Omišanin pobjednici Mobile Challenge Cup natjecanja

Da naši studenti u "glavnom gradu Dalmacije" ne tulumare samo u svih 16 već da uz studiranje u metropoli nađu vremena i za dodatne aktivnosti poput usvajanja novih znanja i vještina koje će im itakako dobro doći kada se uskoro kao "bakalari" pojave na šalteru Zavoda za zapošljavanje, govore dobre vijesti s Mobile Challenge Cup studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija na platformama Android, iOS i Windows Phone, održanog u Zagrebu. Pobjednici ovogodišnjeg MC2 natjecanja su Branimir Škarica iz Duća, Mate Križanac iz Omiša i Magdalena Magličić koji su u samo mjesec dana osmislili i izradili aplikaciju na unaprijed određenu temu. Pobjednička geolokacijska aplikacija "Quest+" omogućava studentima bolje upoznavanje grada u kojem se nalaze tako što ih navodi na traženje lokacija s potencijalno korisnim sadržajima, pri čemu mogu voditi i dnevnik aktivnosti, s bilješkama i fotografijama. Čestitamo našem dinamičnom programerskom studentskom dvojcu i njihovoj kolegici dizajnerici ... 

QUEST+

Dućanin i Omišanin pobjednici Mobile Challenge Cup natjecanja

Piše: Mladen Banović
Izvori: tvz.hr, tportal.hr


Proglašenje pobjednika održalo se u prostorijama Udruženja za IT Hrvatske Gospodarske Komore. Sudionicima su se uz čestitke, osim organizatora, zahvalili i dekanica Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu Slavica Čosović Bajić te Saša Cvetojević suosnivač Zagrebačkog Inkubatora poduzetništva (ZIP).

Branimir Škarica, Mate Križanac i Magdalena Magličić

Branimir Škarica, Mate Križanac i Magdalena Magličić osvoji su besplatnu kotizaciju i petnaestominutno predstavljanje na idućoj Mobility Day konferenciji, te tri tablet računala.

- 'Nemojte zaboraviti spomenuti ovo iskustvo u CV-u, poslodavcima to puno znači' - poručio je timovima Saša Cvetojević nakon što je predstavio program i djelovanje ZIP-a.