Nikolina Tomaš izabrana u Vijeće učenika RH

Srednjoškolci i osnovci iz cijele županije izabrali su svoje predstavnike u nacionalnom vijeću učenika RH. U vijeće učenika naše županije izabrana je Nikolina Tomaš, kći Romea, naše gore list, djevojka sa Bajnica, učenica splitske Četvrte gimnazije. Uz Nikolinu šezdesetak tisuća učenika naše županije u nacionalnom će vijeću predstavljati još i Marija Magdalena iz  Ekonomske škole Imotski, te Deni Marinović iz OŠ „Trstenik“ – Split. Vijeće ima za cilj poboljšati angažiranost učenika oko ostvarivanja njihovih prava, kao i komunikaciju s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Ono je tu zbog učenika, kojima nudi priliku da se uključe u njegov rad, izbore za svoje planove i status, te da se nauče kako biti društveno koristan. Tu se posebice misli na volontiranje koje treba poticati među mladima ...

UČENICI

Pripremio: Davor Grgat

Predstavnik Županije prof. Ante Radovčić, pozdravio je rad Vijeća, primjetivši kako se učenici trebaju još više angažirati i hrabro iskazivati svoja mišljenja i prijedloge.    

Tom prigodom uručena su i priznanja najboljim učeničkim projektima, među kojima su se našli članovi Volonterske grupe splitske Četvrte gimnazije „Marko Marulić“, učenici Pete gimnazije „Vladimir Nazor“ s videom “Happy“ te organizatori Paraolimpijskog dana OŠ "Gripe“.