Oskar znanja: Predomislili se zbog pritiska javnosti

Evo još jednog primjera što zainteresirana javnost može: dodjela nagrada "Oskar znanja" najboljim učenicama i učenicima u Hrvatskoj ipak će se održati i to krajem lipnja, objavio je večeras RTL, što je potvrdila i Vlada. Ceremonija dodjele ove nagrade koštati će 20 tisuća kuna, umjesto 150.000 kn koliko se trošilo prije. Glavna ušteda će se ostvariti na izradi kipića koji se dodjeljuju učenicima, a koje će izraditi djeca s poteškoćama u razvoju iz škole u Čakovcu. Podsjećamo, Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO) ranije je javila da se dodjela nagrada Oskar znanja ove godine neće održati. Opravdali su to nedostatkom sredstava, piše Index.hr .

"Oskar znanja" ipak će se održati

Izvor: Index.hr

Takva odluka u javnosti je naišla na jednoglasnu osudu; poduzetnici su počeli skupljati novac kako bi sami financirali održavanje Oskara znanja, a učenici su pokrenuli peticiju protiv ukidanja nagrade.

Svi su se složili da se radi o nacionalnoj sramoti, a u Agenciji za odgoj i obrazovanje predomislili su se upravo zbog reakcija koje, čini se, nisu očekivali.