Inicijativa za reformu informatičkog obrazovanja ide dalje

Predstavnici ekspertne radne skupine koja radi na novoj kurikularnoj reformi i predstavnici eSkills inicijative, koja je oko sebe okupila širu IT zajednicu, suglasni su po pitanju nužnosti provedbe izmjena u kvaliteti programa Informatike u osnovnim školama, objavili su iz eSkillsa, piše Bug.hr. Kurikularna reforma je dugotrajan proces a nužno je pokrenuti konkretne korake čim prije, budući da se unaprjeđenje obrazovanja u području STEM-a (Science Technology Engineering Mathematics) nametnulo kao globalni imperativ koji se više ne smije odgađati, niti Hrvatska po tom pitanju više može čekati. Kroz suradnju predstavnici eSkills incijative i predstavnici ekspertne radne skupine koja radi na reformi mogu brže i kvalitetnije doći do zajedničkog cilja – promjeni kvalitete sadržaja predmeta Informatike, ali i pružiti podršku da se lakše prebrodi jaz u prijelaznoj fazi, dok se ne započne s konkretnom primjenom kurikularne reforme u školama. eSkills inicijativa i dalje poziva građane da je podrže te nastavlja prikupljati potpise potpore na otvoreno pismo budućoj predsjednici ili predsjedniku Vlade Republike Hrvatske..

Inicijativa za reformu informatičkog obrazovanja ide dalje

Izvor: Bug.hr

- "Drago nam je da je IT industrija okupljena oko eSkills inicijative ovom akcijom ukazala na problem koji trenutno postoji vezano uz program Informatike u školama. Radna skupina koja radi na cjelovitoj kurikularnoj reformi suglasna je s time da su izmjene u sklopu predmeta Informatike nužne. Zajedničkim razgovorima uvidjeli smo velike sličnosti u promišljanju o konkretnim promjenama u kvaliteti sadržaja te ćemo zajedničkim snagama raditi dalje da dođemo do zadovoljavajućeg cilja.", istaknuo je dr. sc. Boris Jokić, voditelj ekspertne radne skupne za provođenje kurikularne reforme.

- "IT industrija se stavila na raspolaganje ekspertnom timu koji radi na kurikularnoj reformi. Potrebno je napraviti akcijski plan koji će pokrpati trenutno stanje do trenutka kad će novi kurikul za Informatiku biti u primjeni. Mnoge škole već danas imaju računala i što je još važnije kvalitetne nastavnike i profesore te predlažemo da se odmah unutar postojećeg programa dodaju fakultativne radionice programiranja/kodiranja, koje će poticati i razvijati logičko razmišljanje, naročito kod učenika nižih razreda osnovne škole, kako bi se razvijali u dosegu i trajali do uvođenja obaveznog programiranja u osnovne škole", naglasila je Vedrana Miholić, ambasadorica eSkills inicijative te jedna od potpisnica upućenog Otvorenog pisma budućem premijeru.

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online