Razmjena učenika: Skijanje se u Kovarskoj lako uči..

Zanimljivu obavijest je Živko Dropuljić, ravnatelj naše osnovne škole "Jesenice", prosljedio roditeljima viših razreda, a koju u nastavku prenosimo u cijelosti.. Za one nestrpljive.. riječ je mogućnosti razmjene učenika viših razreda naše osnovne škole, djece od 10-15 godina mladosti, s djecom iz Kovarske (Češka). Prijedlog je da naših 30-40 učenika tjedan dana  gostuju u Češkoj u špici skijaške sezone u siječnju 2017.godine, a da učenici iz Češke gostju u Dugom Ratu također tjedan dana u lipnju 2017.godine, pod istim uvjetima..

HAJDEMO U PLANINE!

Poštovani roditelji!

Posredstvom općine Dugi Rat, obratio nam se načelnik općine Kovarska na sjeverozapadu Češke Republike radi moguće razmjene učenika viših razreda osnovne škole, djeca 10-15 godina starosti.

Njihov prijedlog je da naših 30-40 učenika, tjedan dana, gostuju u Češkoj u siječnju 2017.godine. Za naše učenike bio bi osiguran smještaj, o njihovom trošku, u pansionu Pohoda (www.penzion.upohody.cz). Prijevoz do Češke Republike platila bi općina Dugi Rat. Naši učenici bi upoznali skijašku sezonu u Kovarskoj kao i nedalekom ski-centru Klinovec (www.klinovec.cz). Planirane su i druge aktivnosti za učenike kao što su izleti u Klinovec ili 35 km udaljen grad Karlove Vary. (ili 200 km udaljen Prag).

Njihovi učenici gostovali bi, također tjedan dana, u Dugom Ratu u lipnju 2017.godine pod istim uvjetima, što znači da bi oni osigurali prijevoz a mi bismo trebali osigurati smještaj i prehranu na području naše općine te osmisliti ostale aktivnosti. Boravak njihovih učenika bio bi organiziran u jednom objektu na području općine Dugi Rat a troškove bi snosili roditelji naših učenika.

Zajedničko je uvjerenje da je razmjena učenike korisna jer omogućuje učenicima upoznavanje s novom okolinom, drugom kulturom i navikama te uspostavu međunarodnih kontakata i prijateljstava.

Ako ste zainteresirani za predloženi projekt molimo Vas da vratite potpisanu izjavu koju ste dobili, kako bismo sa zainteresiranim roditeljima organizirali roditeljski sastanak u prvoj polovici listopada.

Molimo Vas da prethodno dobro razmislite jer kasnija odustajanja mogu dovesti u pitanje realizaciju projekta.

S poštovanjem!

Živko Dropuljić, ravnatelj

Povezani članci

Who's Online

We have 333 guests and no members online