Omiški malonogometaši prikupili novac za školsku knjižnicu

Akcija je uspjela. Kupnjom ulaznica i donacijama za popunu fonda knjiga školske knjižnice omiške osnovne škole "Josip Pupačić" u jednoj je lijepoj večeri prikupljeno čak 13 tisuća kuna. Više od tisuću Omišana i prijatelja čitanja i knjiga okupilo se u nedjelju navečer u novoj sportskoj dvorani na Ribnjaku kako bi svojim prisustvom i plaćenom ulaznicom na malonogometnoj utakmici između domaćina "Olmissuma" i makarskog prvoligaša "Novo vrijeme", pomogli prikupiti sredstva za kupnju knjiga. U sportskom dijelu večeri domaćini, oimiški MNK Olmissum, vodio je s dva gola prednosti doslovno do posljednjih minuta utakmice, kada su gosti iz Makarske ipak uspjeli izjednačiti. Iz dvorane su domovima svi otišli zadovoljni, djeca će dobit knjige kakve zaslužuju, gledatelji su se izvrsno zabavili uz sport i revijalni zabavni program, a domaće snage futsala pokazale su da je pred njima svjetla budućnost..

- Željeli smo promovirati čitanje kao iznimnu vrijednost, jednako kao što je to i sport, te potaknuti cijelu zajednicu da se ujedini s istim ciljem. Prepuna dvorana i atmosfera koja je vladala cijelo vrijeme, te količina prikupljenih donacija, dokaz su da smo uspjeli - kazao je za Slobodnu Dalmaciju Mijo Milavić, predsjednik omiškog kluba „Olmissum", zaslužnog za organizaciju akcije koja ne bi bila moguća bez velike pomoći njihovog sponzora tvrtke Studenac", koja je na sebe preuzela financiranje i koordiniranje cijelog događaja.

Nisu mogli stajali skrštenih ruku kada su od knjižničarke Ane Kraljević doznali da njihovoj osmoljetki nedostaje čak 1500 knjiga...

Povezani članci

Who's Online

We have 444 guests and no members online