Okrugli stol: Terorizam – paradigma 21. stoljeća

U srijedu 14. ožujka 2018. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu održati će se okrugli stol "Terorizam – paradigma 21. stoljeća" u organizaciji Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju – Split u suradnji s IV. gimnazijom Marka Marulića i stručnjacima za pitanja sigurnosti PU splitsko-dalmatinske. Terorizam su kao temu okruglog stola odabrali upravo učenici i to zbog njezine aktualnosti, sveprisutnosti, kompleksnosti te utjecaja koji terorizam ima na svakodnevni život. Učenici su su ujedno i izlagači okruglog stola te su temi pristupili izrazito multidisciplinarno; od povijesnog pregleda same tematike, preko europskih zakonskih regulativa vezanih uz pitanja sigurnosti, utjecaja terorizma na svakodnevni život pa sve do "simbioze medija i terorizma". Tema je obrađena i kroz grafička rješenja u obliku plakata (popratna izložba) i multimedijska rješenja. Učenicima će se kao izlagači pridružiti i stručnjaci za pitanja sigurnosti – načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i Paško Ugrina iz Odjela za prevenciju PU splitsko- dalmatinske. Nakon izlaganja učenika i stručnjaka slijedit će Q&A, rasprava s publikom i interaktivna anketa. Ulaz na okrugli stol je slobodan, a organizator poziva sve zainteresirane građane da se pridruže, poslušaju izlaganja i sudjeluju u raspravi.

Izvor: Splitski portal

Izlaganja sudionika će se baviti pitanjima sigurnosti u lokalnoj zajednici i mjerama koje se provode, a može ih se sagledati i u kontekstu konferencije "Sigurnost povijesnih gradova 2018. - Izazovi turizma“ koja će se održati u Podstrani svega par dana nakon okruglog stola, točnije 16. i 17. ožujka.

Obje navedene splitske škole nose titulu "Škola ambasador Europskog parlamenta" i u drugoj godini projekta imaju za cilj proširiti projektne aktivnosti na lokalnu zajednicu tj. grad Split sa željom da učenici – mladi ambasadori svojim znanjem i angažmanom sugrađanima približe temeljne odrednice Europske unije i djelatnost Europskog parlamenta.

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and no members online