Donacija ID Riva Toursa oduševila učenike OŠ Jesenice

Osnovna škola "Jesenice" dobila je nedavno vrijednu donaciju turističke agencije "I.D. Riva Tours". Klavir, pravi pravcati klavir, točnije klavinovu (klavir malih dimenzija), za naše glazbeno nadarene učenike donirali su našoj školi marljivi turistički radnici iz Munchena koji već desetljećima uspješno surađuju s našim brodarima i ostalim turističkim radnicima iz našeg kraja. Djeca i nastavnici su presretni, a što za našu školu znači imati klavir, može se doznati iz prve ruke u nastavku članka, od učiteljice glazbene kulture Marija Jurić s kojom su za školske internet stranice porazgovarale mlade školske novinarke, Lea Vitaić i Lukrecia Pocrnja, učenice 6C razreda škole.

DONACIJA TURISTIČKE AGENCIJE I.D. RIVA TOURS ODUŠEVILA UČENIKE OŠ JESENICE

Izvor: OŠ Jesenice

L & L: Dobili smo klavir, odnosno klavinovu na poklon. U čemu je razlika?

Pa, klavinova je puno manjih dimenzija, ali dostojna zamjena za klavir.

L & L: Što znači klavinova za nastavu glazbene kulture?

Najvažnije sredstvo rada u nastavi, vjerodostojna zamjena pianinu, kako po zvuku, tako i po kvaliteti. Za razliku od sintisajzera koji se do sada koristio u nastavi, zvuk je neusporedivo ljepši i prirodniji.

L & L: Koji su načini korištenja klavinove u nastavi?

Koristimo je u svrhu skupnog muziciranja gotovo na svakom satu glazbene kulture s učenicima od 4. do 8. razreda. Izuzetno je važna kod obrade svake nove skladbe, ali i za demonstraciju različitih glazbenih primjera, kako klasične tako i moderne glazbe.

L & L: Koliko naših učenika trenutno svira klavir po glazbenim školama?

Mnogi učenici naše škole „Jesenice“ izuzetno su glazbeno nadareni. U prosjeku u svakom razrednom odjelu po jedan učenik pohađa glazbenu školu od kojih barem polovica svira klavir.

L & L: Može li nam instrument poslužiti na školskim priredbama?

Naravno! Ne postoji ništa ljepše od izvedbe lijepe pjesme iz dječjih usta uz pratnju lijepog instrumenta. Također, kod izvedbe neglazbenih točaka može poslužiti kao pozadinska pratnja.

L & L: Koje biste još instrumente voljeli dobiti?

Možda ukulele? Šalim se, naravno! Toliko sam oduševljena i zahvalna na ovoj divnoj donaciji da bi bio grijeh tražiti išta više pored ovog. (Barem za slijedećih 150 godina škole)

Povezani članci

Who's Online

We have 623 guests and no members online