Nastava na daljinu

Dragi učenici i roditelji, od ponedjeljka, 18.3.2020. krenula je "nastava na daljinu" u našoj osnovnoj školi "Jesenice". Pripreme su, unatoč tehničkim problemima obavljene. Vaši učitelji/ce su vam već dali detaljne upute.
Učenici od 1. do 4. razreda, OBVEZNO prate školski program na HTV3 prema objavljenom rasporedu. S vašim učiteljicama komunicirate putem vašeg službenog e-maila (CARNet). Na taj način dobivate upute i obavijesti, rješavate zadatke, šaljete rješenja i u kontaktu ste s učiteljicom.
Za učenike od 5. do 8.razreda, školski program emitira Sportska televizija. Uspostavljene su i virtualne učionice na sustavu Teams o čemu ste već dobili upute vaših razrednika i učitelja/ica.
Sudjelovanje u virtualnim učionicama je OBVEZNO. Učitelji/ice prate vaše aktivnosti, dostavljaju vam nastavne sadržaje i daju vam zadatke kao i povratne informacije o vašem radu.
Pri uspostavi sustava imali smo tehničkih poteškoća  koje možemo i dalje povremeno očekivati. Zato moramo svi skupa imati strpljenja.
U virtualnim (kao i u stvarnim) učionicama trebaju se provoditi primjereni oblici ponašanja. Moramo se poštivati, uvažavati i surađivati. Svaki oblik neprimjerene komunikacije bit će sankcioniran.
Molim vas da, sukladno situaciji, ovaj oblik nastave shvatite ozbiljno.
Lijepo vas pozdravljam i želim uspješan rad u našim virtualnim učionicama.

Živko Dropuljić, ravnatelj OŠ Jesenice

Nastava na daljinu provodi se prema planiranom rasporedu putem interneta i televizijskih programa, izvijestila je u petak Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET. Svi sustavi rade stabilno, a sadržaji na HRT 3, Sportskoj televiziji i YouTubeu izvode se uspješno, ističe se u priopćenju. Sustavu za udaljeno učenje putem AAI@EduHr identiteta do podneva je pristupilo više od 443 753 korisnika u više od 46 248 virtualnih učionica i zbornica na platformama Microsoft Teams, G Suite for Education i CARNET loomen.

Izvor: OŠ Jesenice

OŠ Jesenice

Povezani članci

Who's Online

We have 144 guests and no members online