Mlade nitko ne šljivi

Zašto se mlade doživljava kao problem, a ne kao društveni potencijal? Zašto nas nitko ni o čemu ne pita, a svi pričaju kako su mladi budućnost - neka su od mnogobrojnih pitanja otvorenih na tribini pod nazivom "Utjecaj mladih na društvene procese", koju je u sklopu kampanje "Promijeni program" organizirao Forum mladih SDP-a. — Pitanje mladih se iznova zaoštrava u predi-zborno vrijeme, a njih ne zanima politika, već politika vlastite svakodnevice. Mladi nemaju povjerenja u institucije, a na izbore izlaze kao racionalni akteri. Jedino ako vide šansu za promjene, oni će glasovati - kazala je sociologinja Inge Tomić-Koludrović ...

Piše: A. Žaja / Slobodna Dalmacija

Studenti ...Da mladi žele neposrednu i konkretnu korist za sebe, zaključio je i don Ivan Grubišić. Prema njegovim riječima, potrebna je nova paradigma utemeljena na moralnim vrijednostima i kulturi života, koja će staviti ljudsku osobu iznad svega.

Najveći problem je ne-informiranost mladih, nekvalitetno provođenje slobodnog vremena i manjak sustavnih poticaja mladih na aktivnost - zaključila je Ðordana Barbarić čija se Udruga "Most" bavi maloljetnim delinkventima i beskućnicima.

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online