Počinje distribucija besplatnih udžbenika

školske knjigeOvih bi dana trebala početi distribucija 8.6 milijuna besplatnih udžbenika za 450.000 školaraca. Time je završen prvi dio posla za koji je iz državnog proračuna izdvojeno 377 milijuna kuna. Podjela paketa knjiga teških 3000 tona organizirana je tako da distributeri preuzmu udžbenike od nakladnika nakon čega će ih dvjestotinjak šlepera razvesti do 400 srednjih i 840 osnovnih škola. Planirano je, naime, da pakete u školama preuzmu ravnatelji ili osobe koje oni zaduže. Izgleda da zbog preuzimanja paketa neće morati dežurati svi nastavnici te kako nema potrebe da se ranije vraćaju s godišnjeg odmora, premda neki ravnatelji upozoravaju da je takva organizacija nemoguća i da će učitelji morati u najmanju ruku razdijeliti pakete učenicima u razredu ...

Piše: Mirela Lilek / Vjesnik

Nakon distribucije, na testu su udžbenici. Budući da su za osnovnu školu knjige izrađene po novom nastavnom planu i programu, treba ocijeniti njihovu kvalitetu. Agencija se dijelom osigurala tako što je nakladnike obvezala da u slučaju loše kvalitete zamijene udžbenik, jer upravo su u tom dijelu udžbenici zakazali 1996. (prva godina kad je država kupila djeci knjige).

»Što je bilo prije desetak godina, sasvim je nešto drugo u odnosu na danas. Tada se događalo da se udžbenici počnu raspadati u prva dva mjeseca. Ne mogu ulaziti u način na koji se ugovarala cijena prije 10 godina, no sigurno nije bilo isto kao sada«, kažu u Agenciji.

Povezani članci

Who's Online

We have 103 guests and one member online

  • admin