Balota o'sniga i razgovor s Jakšom

OŠ JeseniceI tako je jedna balota o' sniga doletila jednoj gospoji uglavu, a ona je stala grintat: "Kvragu i snig" i otišla doma... Ovaj uvod pripada pjesmici "Snig u Splitu" koju je napisala trećašica Osnovne škole "Trstenik" Jana Bratanić, a našla se na županijskoj smotri LIDRANO 2008., koja se jučer održala u sumornim prostorijama Doma Hrvatske ratne mornarice u Lori. Janina pjesma nije pobjednička, pobjednici se još ne znaju, nego je samo ilustracija djelića ove tradicionalne učeničke smotre. Što se potencijalnih novinara tiče, najzastupljeniji su bili osnovci iz Dugoga Rata: Jerolima Čulić, Josip Bauk, Ana Marušić i Marino Kovačić sa svojom mentoricom Renatom Kovačić pohvalili su nam se intervjuom s pjesnikom Jakšom Fiamengom ...

ŽUPANIJSKO NATJECANJE 'LIDRANO' PUNO PJESNIKA I NOVINARA

Piše: D. Barbarić / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / CROPIX


Na pitanje koga bi još voljeli intervjuirati, spremno odgovaraju:

- Gorana Ivaniševića! To bi sada bilo najčitanije štivo - znalački će mladi novinari.

Učenici iz Dugog Rata žele biti novinari

Predstavnica stručnog žirija Jasna Sušac je rekla kako ove godine imaju jako puno dobrih učeničkih radova i da svaka čast učiteljima kad su u uvjetima prezaposlenosti i "hnosomanije" uspjeli motivirati đake da se natječu.

- Dogodine selimo program u novu Gradsku knjižnicu, vjerujem da će nam tamo biti puno bolje. A program? Što reći: zadovoljan sam, ali uvijek može bolje - kazao nam je profesor Tomislav Najev iz Osnovne škole "Marjan", koji već dva desetljeća dirigira ovom predstavom koja veliča poeziju, književnost, novinarstvo i dramu.

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online