Gotov glavni projekt sanacije škole na Krilu

Nakon izvršenih geomehaničkih ispitivanja terena gotova je izrada glavnog projekta sanacije potpornih zidova na zgradi u Krilu u kojoj se pored Škole koja je smještena na drugom katu nalaze i prostorije Poštanskog ureda i Hrvatskog telekoma u prizemlju, te Udruge brodara na prvom i planiranog vrtića na trećem katu. Naime zbog sigurnosti učenika, prema nalazu sudskog vještaka za građevinarstvo, Škola je privremeno zatvorena, te učenici pohađaju nastavu u Centralnoj školi u Oriju ...

Izvor: OŠ "Jesenice" Orij

Škola ju suradnji sa Županijskim uredom za prosvjetu krenula u sanaciju oštećenja.

Pošto je čitavo područje naše općine po sastavu terena vrlo osjetljivo kao klizište (nedavni slučaj obiteljske kuće u Dugom Ratu) potrebna je bilo prvo napraviti stručan projekt, da bi se na osnovu njega mogli izvesti građevinski radovi.

Ukupna vrijednost projekta zajedno sa geodetskim radovima i stručnom revizijom prof. dr. Miščevića sa Građevinskog fakulteta iznosi 105.000,00 kuna.

Nakon izrade projekta slijedi natječaj i odabir izvođača. Prema procjenama ukupna cijena građevinskih radova iznosi preko 400.000,00 kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 75 guests and one member online

  • admin