Ocjene i izostanci na SMS-u za osam kuna

U Osnovnoj školi "Kamešnica" u Otoku (dalmatinskom) u utorak je po odobrenju Ministarstva prosvjete i športa pokrenut elektronički školski dnevnik, prvi projekt u Hrvatskoj, piše Toni Paštar u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji. Putem e-maila i SMS-poruka mobilnim telefonima povezani su škola i roditelji učenika. Sve promjene koje se odnose na svakog učenika evidentiraju se u elektronskom obliku i za samo nekoliko sekundi roditelji te promjene mogu pročitati kao e-mail ili SMS na zaslonu mobitela. Na taj način iz škole će se slati poruke o ocjenama, izostancima, domaćim zadaćama, sazivanju roditeljskih sastanaka i drugom. To će roditelje stajati 8 kuna mjesečno, kažu u kaštelanskoj tvrtci "Zlatno Pero" koja je izradila ovaj projekt, ali samo one koji žele na taj način primati informacije. Elektronička komunikacija nije jednosmjerna, već je moguća i od strane roditelja prema školi... Hmm... ima li interesa za ovim i među dugoratskim roditeljima? ...

OTOK DALMATINSKI
 
Kamešnica prva e-Škola u Hrvatskoj
 
Piše: Toni Paštar / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
U Osnovnoj školi "Kamešnica" u Otoku (dalmatinskom) u utorak je po odobrenu Ministarstva prosvjete i športa pokrenut elektronički školski dnevnik, prvi projekt u Hrvatskoj. Elektronički dnevnik pokrenuo je ravnatelj škole Miroslav Jukić u nazočnosti načelnika Otoka Branka Samardžića, predstavnika roditelja i ravnatelja ostalih osnovnih škola iz cetinskoga kraja.
 
Ovim projektom, što ga je omogućila tvrtka "Zlatno pero" iz Kaštel Starog, koja je školi donirala 19 računala i čiji su stručnjaci izradili softver, a u utorak je sve skupa predstavio Vlado Škopljanac.
 
Putem e-maila i SMS-poruka mobilnim telefonima povezani su škola i roditelji, odnosno skrbnici učenika. Sve promjene koje se odnose na svakog učenika evidentiraju se u elektronskom obliku i za samo nekoliko sekundi roditelji/skrbnici te promjene mogu pročitati kao e-mail ili SMS na zaslonu mobitela.
 
Na taj način iz škole će se slati poruke o ocjenama, izostancima, domaćim zadaćama, sazivanju roditeljskih sastanaka i drugom. To će roditelje stajati 8 kuna mjesečno, ali samo one koji žele na taj način primati informacije. Elektronička komunikacija nije jednosmjerna, već je moguća i od strane roditelja prema školi.


 
Kamešnica ima oko 550 učenika i spada u škole u kojima broj učenika raste. Škola ima primjerenu suradnju s lokalnom samoupravom. Učitelji i nastavnici škole u ovaj su projekt ušli dragovoljno, a to su učinili jer su do posljednjeg informatički pismeni.

Povezani članci

Who's Online

We have 182 guests and no members online