Gdje je zapelo u provedbi Bolonjskog procesa

obrazovanjeRektorski zbor i Ministarstvo znanosti prihvatili su sve zahtjeve studenata vezane uz provođenje bolonjskog procesa, no studenti unatoč tome neće odustati od najavljenih prosvjeda. Svi redoviti studenti upisat će studij bez plaćanja školarine, a taj iznos sveučilištima će uplatiti Ministarstvo. Sveučilišta također neće smanjiti kvotu za upise na diplomske studije te će omogućiti svim studentima da završe studij po programu po kojem su ga upisali. Unatoč tome što su njihovi zahtjevi prihvaćeni studenti će izaći na ulice, a u prosvjedima će im se pridružiti i ministar Dragan Primorac i tako uveličati bizarnost čitave situacije ...

Izvor: Business.hr, HINA

Prosvjed studenata Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u današnjem razgovoru s organizatorima najavljenih studentskih prosvjeda najavio je da će sutra na izvanrednoj sjednici Rektorskoga zbora zatražiti da rektori poduzmu konkretne akcije kako bi se riješilo sustavno ignoriranje visokih učilišta kad je riječ o problemima i zahtjevima studenata u provedbi Bolonjskog procesa.

U priopćenju MZOŠ-a navodi se da će se Rektorski zbor očitovati točku po točku o studentskim zahtjevima koje su artikulirali organizatori prosvjeda te će o tomu izvijestiti javnost.

Na sastanku se razgovaralo o problemima i zahtjevima studenata u svezi provedbe Bolonjskog procesa, koje su do sada, po riječima studenata, visoka učilišta sustavno ignorirala.

Kad je pak riječ o kvotama te školarinama za diplomske studije, ministar Primorac opetovao je da se kvote za diplomske studije neće smanjivati te potvrdio da će, za svakoga studenta koji bude nastavio svoje školovanje na diplomskoj razini, troškovi školarina za tu razinu studija biti u cijelosti pokriveni iz državnoga proračuna.

Obrazovanje

Primorac je podržao zahtjeve studenata za poboljšanjem kvalitete nastave te najavio podizanje razine pravne sigurnosti studenata, posebice u pogledu zaštite onih studenata koji upozoravaju na probleme u sustavu.


Šuti!

Povezani članci

Who's Online

We have 776 guests and no members online