Dogodine svim učenicima besplatni udžbenici

Od iduće školske godine svih 550 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola dobit će besplatne udžbenike! - novost je koju predviđa novi Zakon o udžbenicima, a koji priprema Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Iduće školske godine besplatne su udžbenike trebali, uza sve osnovce te učenike prvih i drugih razreda srednjih škola, dobiti još učenici trećih razreda srednjih škola. No Ministarstvo je odlučilo to pravo proširiti i na učenike koji će na godinu upisati četvrti razred srednje škole. Po prijedlogu novog zakona smanjuje se broj udžbenika nakladniku, uvodi krajnji limit njihove ukupne cijene, a nepotrošeni novac ostavlja školama ...

KONAČNO!
 
Smanjuje se broj udžbenika nakladniku, uvodi krajnji limit njihove ukupne cijene, a nepotrošeni novac ostavlja školama.
 
Piše: Marijana Cvrtila / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Neke od najvažnijih novosti novog zakona, ali vjerojatno i najkontroverznijih, Besplatni udžbenici za sve učenikajesu smanjenje broja udžbenika po nakladniku te uvođenje krajnjeg limita ukupne cijene udžbenika za svakog učenika.
 
Udžbenici će iduće godine u školama morati biti najkasnije osam dana prije početka nove školske godine, a ne kao dosad, na prvi dan škole. Predviđaju se i kazne za nakladnike čak do pola milijuna kuna ne budu li poštovali stavke ugovora, što je deset puta više nego dosad.

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and one member online

  • admin