Predavanje 'Obitelj – zaštitni faktor u prevenciji ovisnosti'

mladi i alkoholizamU mjesecu borbe protiv ovisnosti pozivamo sve roditelje učenika OŠ "Jesenice", ali i sve zainteresirane, na predavanje "Obitelj – zaštitni faktor u prevenciji ovisnosti", koje će u četvrtak, 27. studenog 2008. g. u 17:30 sati u atriju naše škole održati Silvana Nikolić Perasović dipl.soc. iz Lige za prevenciju ovisnosti Split. Odgoj nije svemoguć, ali je moć odgoja velika! Vidimo se na predavanju ...

ODGOJ I PREVENCIJA

Mladi piju sve više alkohola

Izvor: Osnovna Škola "Jesenice" Orij, Slobodna Dalmacija i drugi

mladi i alkoholOvo predavanje organizira se s ciljem poticanja preventivnih aktivnosti i jačeg senzibiliziranja javnosti o problemu ovisnosti, posebice kod mladih.

Istraživanja su, naime, pokazala da se dobna granica konzumenata opijata drastično - spušta. Konzumiranje kemijskih droga kod učeničke je populacije u porastu, a isto je i s alkoholom

Mladi imaju novi trend: što više alkohola i što brže opijanje do tzv. stanja "betoniranja". Dječaci piju već u 13. godini života, djevojčice ih vrijedno slijede.

Podaci za Splitsko-dalmatinsku županiju otkrivaju da oko 20.000 ljudi pati od prekomjernog pijenja alkohola.

Za kvalitetno provođenje preventivnih mjera potrebni su kontinuirani rad te aktivna suradnja roditelja, nastavnika, stručnjaka i lokalne vlasti.
   

Povezani članci

Who's Online

We have 172 guests and one member online

  • admin