Natječaj za učenike: Moja ideja za dugoratsko i europsko sutra

Učenicima osnovnih i srednjih škola pruža se prilika da sami ponude ideje kojima bi pokazali kreativnost i inovativnost. "Pustite mašti na volju!", poruka je učenicima koje se poziva da podijele svoju viziju ideje za bolje dugoratsko i europsko sutra u obliku eseja, prezentacije, video-uratka... koje možete poslati na nagradni natječaj pod nazivom "Moja ideja za europsko sutra" koji je raspisan u ožujku, a otvoren je do 24. travnja, za pojedince i grupe (do tri člana) zainteresiranih učenika osnovnih i srednjih škola. Natječaj Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, kojim se obilježava Europska godina kreativnosti i inovativnosti, inspiriran je znanstvenicima, umjetnicima, piscima i idejama čiji je rad ili utjecaj obogatio društvo u cjelini. EK očekuje da se na natječaj prijave radovi koji će sadržavati, primjerice, ideje o društvenim promjenama, prijedloge nove regulative ili izum koji će poboljšati svakodnevni život u ekonomiji, zdravstvu, kulturi, sportu, politici ili nekom drugom području... Idemo đaci, što se čeka?!...

 

GODINA KREATIVNOSTI
 
Natječaj za učenike: Moja ideja za europsko sutra
 
Mlade se želi uputiti na stvaranje okruženja povoljnog za podizanje svijesti o vlastitoj važnosti
 
 Piše: Ž.T. / Jutarnji List
 Izvor: Jutarnji List

"Pustite mašti na volju!", poruka je učenicima koje se poziva da podijele svoju viziju ideje za europsko sutra u obliku eseja, prezentacije ili video-uratka. Ovi uradci ne moraju biti znanstveno utemeljeni.
 
Glavna poruka zainteresiranima: Pustite mašti na volju!
 
Osnovni kriterij za ocjenu prijavljenih nagradnih projekata bit će kvaliteta argumentirane ideje.
 
Nagrada za najuspješnije autore je posjet jednoj od općih uprava Europske komisije u Bruxellesu. Proglašenje pobjednika održat će se u Zagrebu na Dan Europe, 9. svibnja 2009. godine.
 
Učenici uratke mogu slati u Delegaciju Europske komisije na adresu:
 
Info Centar EU
za natječaj "Moja ideja za europsko sutra"
Trg žrtava fašizma 6
10000 Zagreb

 

ili na e-mail adresu
 
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online