Kamo poslije Osnovne škole?

školaKamo poslije osnovne škole jedna je od najtežih odluka s kojom se susreću osmaši jer moraju trezveno odabrati između jedne omiške i tridesetak splitskih srednjih škola. Već poznate opcije su jedna od pet gimnazija, strukovne škole različitih usmjerenja ili, pak, privatne škole za one dubljeg džepa. Iako je do upisa ostalo malo manje od dva mjeseca, Županijski ured državne uprave organizira ”Otvoreni tjedan srednjih škola” vraćajući pozitivnu tradiciju predstavljanja svih škola na istome mjestu ...

OTVORENI TJEDAN SREDNJIH ŠKOLA U SPLITSKOJ KNJIŽNICI 'MARULIĆ'

Kamo poslije Osnovne škole?

Kamo poslije osnovne škole jedna je od najtežih odluka s kojom se susreću osmaši jer moraju trezveno odabrati između tridesetak splitskih srednjih škola

Piše: Jure Jerić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

kamo poslije OŠ?- Sa zadovoljstvom obavještavamo sve učenike i roditelje da su obavljene sve pripreme za zajedničku manifestaciju koja će se održati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića od 20. do 25. travnja.

U pripremi je također i knjižicaKamo poslije OŠ?”, koja će biti predstavljena prilikom otvaranja programa u utorak u podne – izvijestila je Nansi Ivanišević, voditeljica Odsjeka za prosvjetu, kulturu, informiranje, šport i tehničku kulturu pri Uredu državne uprave.


Svaki dan pet škola

Svakog dana manifestacije predstavit će se po pet škola s prigodnim programom od pola sata

U utorak su na redu sve gimnazije, srijeda je rezervirana za Elektrotehničku, Trgovačku, Turističku, Umjetničku i Glazbenu školu. U četvrtak će gostovati učenici i profesori Grafičke, Geodetske, Prirodoslovno-tehničke, Industrijske i Obrtničke škole.

OŠ JesenicePočetak za sva tri dana je u 17 sati, dok velika završnica u subotu počinje ujutro u devet. Tada će osim promocija privatnih škola: Pitagora, Kraljica Jelena, umjetnička gimnazija ”Ars animea, Dental centar Marušić i Marko Antun de Dominis, svojih pola sata dobiti i učenici Klesarske škole te Škole braće Radića iz Kaštela.

Subota je, međutim, specifična jer će cijelu knjižnicu doslovce okupirati učenici svih srednjih škola jer će biti postavljeni štandovi na kojima će se moći dobiti informacije iz prve ruke.

Organizatori su uvjereni kako će ovom akcijom učenicima približiti mogućnosti budućeg školovanja i olakšati težak odabir.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 91 guests and no members online