Osnovano Astronomsko društvo Omiš

Astronomsko društvo OmišU Omišu je osnovana nova udruga pod nazivom Astronomsko društvo Omiš (Adomis). Adomis je zajednički naziv za skupinu entuzijasta kojima je cilj približiti svijet astronomije širokom puku. Udruga trenutno broji tek nekolicinu članova. S Adomis-om Omiš dobiva još jedan društveni sadržaj, no vrlo jedinstven budući da se radi o znanstvenoj domeni. Najzanimljivija aktivnost udruge (o ciljevima više u nastavku) su svakako javna astronomska promatranja teleskopima za građane koja će se u pravilu odvijajati na velikoj plaži u Omišu. Stanovnicima Omiša i okolice uskoro će se omogućiti da pomoću teleskopa dožive djelić neba iznad naših glava, da vide Saturnove prstenove, maglice i kuglaste skupove možda i po prvi put u životu. Također u javnim predavanjima koje će vršiti članovi Adomis-a i Astronomske sekcije fizikalnog društva Split, građanima će na popularan način biti prezentirane najzanimljivije teme iz područja astronomije, astrofizike, fizike i ostalih srodnih znanosti ...
ASTRONOMSKO DRUŠTVO OMIŠ

adomisPiše: Josip Mušac

Cijevi Adomis-a uključuju:

1. Organizaciju javnih predavanja, istraživanja i ostalih aktivnosti vezanih uz astronomiju s ciljem podizanja javnog općeg znanja o astronomiji, astrofizici i astronautici.

2. Organizaciju javnih promatranja optičkim i drugim astronomskim instrumentima na području Republike Hrvatske.

3. Organizaciju susreta s drugim astronomskim udrugama i društvima koje imaju iste ili slične ciljeve.


Članovi Adomis-a trenutno rade na pisanju projekta kojim bi se od grada i firmi dobila donacija za nabavku dodatne opreme.

adomisUkoliko želite saznati više o samoj udruzi ili se pak uključiti u njen rad, možete nas posjetiti ili kontaktirati na slijedeći način:

Web stranica: http://www.adomis.hr
Facebook stranica 
Twitter: http://twitter.com/#!/ADOmis2011
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online