Svečano obilježen Dan FESB-a

FESBDan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu prigodno je obilježen u petak, 1. lipnja, Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, kojoj su, uz domaćine dekana prof. dr. sc. Srdjana Podruga, te prodekane prof. dr. sc. Dragana Poljaka, prof. dr. sc. Mojmila Cecića i prof. dr.sc. Dražena Bajića, prisustvovali predstavnici Grada, Županije, brojni dekani splitskih fakulteta te srodnih tehničkih fakulteta iz Hrvatske i inozemstva. U ime splitske akademske zajednice čestitku je uputio prof. dr. sc. Ivan Pavić, rektor Sveučilišta u Splitu, naglasivši kako je upravo FESB imao i ima značajnu ulogu u gospodarstvu ovog područja tijekom 51 godine njegovog postojanja. Istaknuo je da je ovaj fakultet postao oslonac energetike, brodogradnje i mnogih drugih industrija, dok suradnja s CERN-om, brojni pokrenuti studiji, kao što su računarstvo i industrijsko inženjerstvo te konferencije kao što je SOFTCOM i ostvarena suradnja s Institutom Fraunhofer za solarnu energiju, garancija su da će studenti s ovog fakulteta biti u stanju odgovoriti na zahtjeve tržišta i na izazove s kojima se trenutačno susrećemo u gospodarstvu ...

DAN FESB-a

Dan FESB-a svečano obilježen sjednicom Fakultetskog vijeća

Izvor: DalmacijaNews

Prof. dr. sc. Srdjan Podrug, dekan FESB-a, u izvješću o protekloj godini predstavio je povijest, ustroj i djelatnike fakulteta, kazavši kako sada na ovoj sastavnici splitskog Sveučilišta studira 2.620 studenata. Fakultet sufinancira i studentske projekte, potiče studentsku mobilnost, a uz brojne konferencije koje organizira, surađuje s brojnim institutima i tvrtkama.

fesb

Na ovom fakultetu više nema papirnatih indeksa, a također se koristi i e-usluga "raspored" kojom se elektronički, s karticama, bilježi prisutnost studenata na predavanjima.

FESB je izradio i dva ključna dokumenta, Strategiju razvoja 2012-2016, u kojoj su dane smjernice budućeg razvoja fakulteta, i Research report, odnosno pregled znanstvene djelatnosti FESB-a u protekle dvije godine.

fesbovci u CERN-u

Na proslavi dana FESB-a uručene su i nagrade pa su tako najbolji studenti u prošloj godini: Ivana Krešić, Ana Šušnjar, Ante Dagelić, Ivo Leko, Tonći Novković, Tomislav Domančić, Ivan Peko, Josip Eterović, Suzana Filipović, Miljeko Tolić, Jelena Gavrilović, Ivan Ivanišević, Tonći Andrijić, Mirela Kulović, Mario Slatina, Ružica Vukasović, Paolo Reić i Leon Petrov.

FESB

Marijo Cvetković, Damir Senić, dr.sc. Damir Čavka i dr. sc. Tonko Garma su mladi znanstvenici nagrađeni za ostvarene rezultate u dosadašnjem znanstveno-istraživačkom radu, dok su za doprinos u rastu i razvoju fakulteta uručene umirovljenim profesorima doc. dr. sc. Srećku Botriću, prof. dr. sc. Martinu Jadriću, prof. dr. sc. Mati Kurtoviću, Nenadu Martinisu, prof. dr. sc. Nevenu Niniću te prof. emeritus Vesni Roje.

Povezani članci

Who's Online

We have 537 guests and one member online

  • admin