Ljetna škola demokracije: Naša civilizacija mora rehabilitirati čovjeka

ljudskost"Čovjek je danas zapušten i zaboravljen.On je ispod tržišne vrijednosti. Stoga naša civilizacija mora rehabilitirati čovjeka, a to će se dogoditi usvajanjem nove paradigme koja će počivati na 4 stupa, a to su ljudsko dostojanstvo, kultura dijaloga, ravnopravnog, slobodnog iskreno, pravo na različitosti i zajedništvo usprkos različitostima" - kazao je to saborski zastupnik don Ivan Grubišić, pred šezdesetak mlađih ljudi iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske,školskih nastavnika, pravnika i građanskih aktivista, govoreći na Ljetnoj školi demokracije koja je održana u kongresnoj dvorani supetarskog turističkog naselja Velaris". Don Ivan Grubišić je u svom izlaganju "Ka novoj društvenoj paradigmi“ istaknuo kako će se novoj paradigmi mnogi usprotiviti, ali je ona nasušna potreba. To je, po njemu, dug i neizvjesni put, ali je tim putem potrebno, problemima i nedaćama usprkos, hrabro ići ...

LJETNA ŠKOLA DEMOKRACIJE

Don Ivan Grubišić:

Naša civilizacija mora rehabilitirati čovjeka

Piše: Ivica Radić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Na ljetnoj školi demokracije koja je održana pod nazivom "Budimo realni - tražimo demokratsku, pravednu i socijalno osjetljivu državu“ izlagao je i veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Henrik Ofstadt koji je istakao primjere uspješne suradnje na prostorima Nordijske regije u kojoj se smjestilo 5 država s 25 milijuna stanovnika.

Tijekom trodnevnog rada izlagali su i sudjelovali u diskusijama Stipe Mesić, Žarko Puhovski, Bogdan Denić, Zoran Pusić, Tomislav Jakić, Ante Tomić, Eugen Jakovčić, Sanja, Sarnavka, Zlatko Dizdarević, Teofil Pančić i drugi.

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online